Guvernul mentine pană în 2014 restrictiile privind angajarile, tichetele de masa si achizitionarea de autoturisme in sectorul public

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

   Guvernul va aplica si in anii 2012 si 2013 restrictiile si interdictiile in ceea ve priveste angajarile in sectorul public, acordarea de tichete de masa si tichete cadou, achizitionarea de autoturisme, mobilier si aparatura birotica, potrivit Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar si a unor masuri financiar-bugetare aplicabile pana la 1 ianuarie 2014, publicata pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP).
Pentru reducerea cheltuielilor de personal la un nivel de 7,2% din PIB in 2012 si de 7,1% din PIB in 2013, va fi mentinuta masura blocarii ocuparii posturilor vacante in sectorul public, cu exceptia unui procentaj de 15%, ceea ce inseamna ca poate fi ocupat un post din sapte posturi vacantate.

MFP estimeaza ca aceasta masura va aduce economii la buget de 1,722 miliarde lei in 2012 si de 1,997 miliarde lei in 2013.

De asemenea, este amanata pana in 2014 acordarea de tichete cadou si tichete de vacanta pentru personalul din autoritatile si institutiile publice, iar tichete de masa vor putea acorda numai institutiile si autoritatile publice finantate integral din venituri proprii.

Economiile la buget sunt estimate la 9,133 miliarde lei in 2012 si la 9,646 miliarde lei in 2013.

In urmatorii doi ani vor fi mentinute totodata restrictiile prevazute pentru achizitionarea de de autoturisme, mobilier si aparatura birotica. (AGERPRES).

Ultimele articole

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii: „Există bani de pensii! TUTUROR PENSIONARILOR LE TRANSMIIT SĂ AIBĂ ÎNCREDERE ÎN NOI!”

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a asigurat joi seara, în județul Maramureș, că Legea pensiilor este sustenabilă,...

CNAIR anunță restricții de circulație pentru o anumită categorie de vehicule rutiere

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că în perioada următoare vor fi impuse restricții de...

Senatorul USR Narcis Mircescu, despre răzgândirea Guvernului privind renunțarea la micșorarea plafoanelor pentru plățile cash: ”O bâlbâială rușinoasă a Guvernului”

Guvernul României a renunțat marți 7 noiembrie a.c. la micșorarea plafoanelor pentru plățile cash. Inițial, plafonul maxim pentru plăți...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ