Guvernul a aprobat infiintarea Garzii de Coasta la Calarasi si Giurgiu

Cele mai citite

Guvernul a aprobat, miercuri, infiintarea Garzii de Coasta in zona litoralului Marii Negre, a Dunarii Maritime si a Deltei Dunarii, prin reorganizarea inspectoratelor judetene ale politiei de frontiera Tulcea, Constanta, Calarasi si Giurgiu, informeaza Mediafax.

In urma deciziei Guvernului, inspectoratele judetene ale Politiei de Frontiera din Constanta, Tulcea, Calarasi si Giurgiu se vor transforma in Garda de Coasta, au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, spunea, la sfarsitul lunii martie, ca aproximativ 350 de politisti de frontiera de la patru inspectorate judetene isi vor pierde posturile in urma constituirii Garzii de Coasta, prin “unificarea” celor patru inspectorate.

El a mentionat ca probabil vor pleca din randurile Politiei de Frontiera „cei care nu au avut eficienta“.

„Vizita mea la Constanta s-a vrut, pe de o parte, o vizita in care sa stau de vorba cu reprezentantii structurilor noastre in teritoriu pentru a analiza fenomenele la nivel local, la nivel judetean. Sunt lucruri pe care putem sa le imbunatatim, sunt lucruri pe care trebuie sa le aducem in prim-plan, iar a doua problema pe care o am in vedere la Constanta este cea de a ma deplasa la sediul SCOMAR (n.r. – proiectul de monitorizare si control al coastei Marii Negre) si de a iesi in larg, de a vedea cum functioneaza acest concept in ideea ca nu peste mult timp vom trece prin Guvern constituirea Garzii de Coasta, prin unificarea a patru inspectorate judetene de politie de frontiera“, spunea ministrul de Interne, intr-o vizita la Constanta.

„Practic, incercam sa fim mai eficienti si, totodata, incercam sa diminuam anumite cheltuieli, iar prin unificarea celor patru inspectorate judetene practic reducem cu aproximativ 350 de posturi, care nu se vor mai regasi in noua structura si aici cred ca este un lucru important pentru ca vom avea cheltuieli mai putine“, a adaugat Igas.

Fostul ministru al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, spunea, in septembrie 2010, ca odata cu infiintarea Garzii de Coasta nu se vor face disponibilizari, dar ca vor disparea unele structuri paralele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie