Guvernul a transferat peste 2.800 de hectare de teren de la academia de ştiinţe agricole la Consiliul Judeţean Brăila

Date:

bunea_stancusigla academie stiinte agricolePrin ordonanţa de urgenţă 81/2013, publicată sâmbătă în Monitorul Oficial, 2.815 hectare de teren agricol de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” către Consiliul Judeţean Brăila.
În expunerea de motive la această ordonanţă, guvernul prezintă mai multe motive pentru care a decis să emită o ordonanţă în acest sens. Printre aceste motive: „gestionarea unor programe de cercetare şi inovare de către autorităţile publice locale“ sau „asigurarea bazei materiale începând cu anul şcolar 2013-204 pentru activitatea practică desfăşurată de studenţii şi elevii“.
Consiliul Judeţean Brăila este condus de către Gheorghe Bunea Stancu (PSD), trimis în judecată de DNA în dosarul „Mită pentru PSD”.
Luni, într-un discurs rostit la lansarea strategiei pentru dezvoltare agricolă, preşedintele Traian Băsescu avertiza că va respinge această ordonanţă.
„Aş mai spune un lucru, pentru că tare mă tem că s-a întâmplat zilele acestea, sper să nu fie aşa, vom vedea. Ar trebui, dacă suntem responsabili, ca nimeni să nu mai mişte nici un centimetru pătrat de la institutele de cercetare. Mă tem că zilele acestea vreo 2000-2500 de ha s-au mutat iarăşi pe nu ştiu unde şi, dacă s-a întâmplat aşa, iarăşi, cu siguranţă, voi întoarce înapoi la Parlament legea de aprobare a Ordonanţei“, a spus Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...