Gunoiul din ochiul altuia…Consilierii PSD „atacati” in Consiliul local cu „armele” deputatului Neacsu

Data:

Discutii aprinse in sedinta Consiliului Local Slobozia
Discutii aprinse in sedinta Consiliului Local Slobozia

Stabilirea tarifelor pentru activitatea de colectare, transport si depozitare a deseurilor menajere in municipiul Slobozia a creat un adevarat balamuc in sedinta Consiliului Local Slobozia.  Respectivul proiect de hotarare fusese retras de pe ordinea de zi a sedintei din luna septembrie pentru a se clarifica anumite aspecte. In sedinta de saptamana trecuta, a fost reintrodus, insa nu a trecut fara circul aferent. Vedetele serii au fost consilierul Radu Paros si presedintele de sedinta Beciu Elisabeta.

Nemultumit ca pentru persoanele fizice tariful stabilit este cam mare, consilierul Radu Paros a formulat un amendament, prin care solicita reducerea pretului cu 19%, aducand ca argument… o declaratie a deputatului PSD Marian Neacsu, in care prezenta beneficiile reducerii TVA la alimentele de baza, avand in vedere nivelul scazut de trai al populatiei. In momentul in care Radu Paros a inceput sa rosteasca primele fraze din respectiva declaratie a parlamentarului, s-a declansat scandalul, mai multi consilieri social-democrati dorind sa-l opreasca.

Radu Paros nu s-a lasat si a citit, printre clinchete de clopotel, huiduieli, rasete si alte cele, respectiva declaratie, spre disperarea presedintelui de sedinta Beciu Elisabeta, aflata la prima „evolutie” in aceasta calitate.

Depasita de situatie, aceasta tot insista ca Radu Paros sa formuleze amendamentul si sa nu mai citeasca, mai ales ca era si deputatul de fata. Printre expresii de genul „domnule Paros, daca vrei sa-ti bati joc de noi” sau „Lasa-ne-n pace, lasa-ne-n pace”, pana la urma consilierul a finalizat de citit.

Pentru ca era direct vizat, deputatul Neacsu a solicitat consiliului sa ia cuvantul pentru a explica despre ce este vorba, multumind totusi pentru ca i se face publicitate.

(…) Va multumesc domnule Paros pentru faptul ca intr-un fel sau altul imi faceti publicitate. A fost, intr-adevar, un demers reusit al PSD. Sunt unul dintre cei cinci care au scris acest proiect de hotarare si dintre cei 66 care l-au initiat. Este un proiect ce prevede reducerea la 5% a TVA-ului la alimentele de baza si la constructia de locuinte. Nu cred ca proiectul de hotarare pe care dumneavoastra il aveti acum in dezbatere are vreo legatura cu acest proiect. Daca dumneavoastra doriti ca eu sa formulez un proiect de hotarare prin care sa fie redus la 5% TVA-ul la colectarea gunoiului menajer, va astept cu mult drag la Biroul Parlamentar si discutam aceasta initiativa”, spunea parlamentarul.

Radu Paros a reusit sa o irite in asemenea mod pe Elisabeta Beciu, incat aceasta nu a mai putut sa se concentreze si a incurcat atat valoarea actuala a TVA-ului, modul in care se supunea la vot proiectul de hotarare cu amendamentele propuse, dar si numarul voturilor obtinute. Si acesta era doar inceputul. Pe tot parcursul sedintei, presedintele a reusit performanta de a incurca itele mai rau decat daca sedinta nu era condusa de nimeni. Noroc ca a fost ajutata de noul secretar al primariei, Agripina-Gabriela Costea.

Mihaela Leta

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...