Grupare infracţională destructurată de poliţiştii ilfoveni

Grupare infracţională destructurată de poliţiştii ilfoveni

Poliţiştii ilfoveni au reuşit destructurarea unei grupări specializate în furturi din locuinţe şi societăţi comerciale.
Potrivit IPJ Ilfov, la începutul acestei săptămâni, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov şi Poliţiei oraşului Otopeni au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, în vederea depistării unor bunuri provenite din infracţiuni de furt din locuinţă şi societăţi comerciale.
Cu această ocazie, au fost depistate materiale de construcţii, centrale termice, plite electrice, obiecte de mobilier, uşi de interior şi alte bunuri, toate în valoare de aproximativ 35.000 lei.
În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că bunurile au fost sustrase în perioada noiembrie 2009 – aprilie 2010, din locuinţe în construcţie şi şantiere, aflate în localităţile Tunari şi Baloteşti.
Cei zece suspecţi au vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani şi provin din localităţile Tunari şi Ştefăneştii de Jos.
Cu ocazia percheziţiei efectuate la unul dintre aceştia poliţiştii au depistat 40 proiectile nedetonate, de calibru 75, care au fost ridicate de către reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea continuării cercetărilor. Acesta va fi cercetat şi pentru nerespectarea regimului materialelor explozive.
Pentru cei zece suspecţi, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar astăzi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea şi Judecătoriei Buftea cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
(Sursa: AGERPRES)

Leave a Reply

Your email address will not be published.