Grup infracţional specializat în trafic de persoane, destructurat în urma unor percheziţii

Data:

Un grup infracţional specializat în trafic de persoane, inclusiv minori, a fost destructurat în urma unor percheziţii efectuate marţi dimineaţă, 28 mai, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi, informează Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

mascati-2

Procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR – DCCO au procedat la destructurarea grupului, constituit din 17 persoane şi coordonat de învinuitul Gheorghe Gheorghe, prin 18 percheziţii domiciliare efectuate la locuinţele învinuiţilor şi la sediul unei instituţii de asistenţă socială cu caracter privat.

„În fapt, în urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2010, 17 membri ai grupării infracţionale au racolat un număr semnificativ de tinere de pe raza judeţelor Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Buzău şi municipiului Bucureşti, pe care le transportau apoi în diferite localităţi din Austria, unde, folosind metode de constrângere fizică şi psihică, le obligau să practice prostituţia stradală şi în cluburi de noapte, victimele fiind permanent supravegheate şi controlate de suspecţi”, se arată într-un comunicat emis de IGPR.

Astfel, în perioada 2010-2013, suspecţii au obţinut importante sume de bani, care au fost trimise ulterior în ţară şi reinvestite în diverse afaceri aparent legale. Până în prezent, au fost identificate 19 părţi vătămate.

Cooperarea poliţiştilor români cu omologii lor din structurile specializate ale BKA Austria a permis documentarea întregii activităţi infracţionale, peste 11 dintre victimele reţelei fiind identificate şi audiate în cursul operaţiunilor investigative comune.

La sediul DIICOT- Structura Centrală vor fi audiate 15 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

Suportul tehnic în această cauză a fost asigurat de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

După audieri, suspecţii urmează să fie prezentaţi instanţei competente din cadrul Tribunalului Bucureşti pentru dispunerea arestării lor preventive.

AGERPRES

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...