Grup infracţional specializat în trafic de persoane, destructurat în urma unor percheziţii

Cele mai citite

Articolul Grup infracţional specializat în trafic de persoane, destructurat în urma unor percheziţii este preluat de pe SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, Giurgiu, Olt.

Un grup infracţional specializat în trafic de , inclusiv minori, a fost destructurat în urma unor percheziţii efectuate marţi dimineaţă, 28 mai, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi, informează Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi ().

mascati-2

– Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR – DCCO au procedat la destructurarea grupului, constituit din 17 persoane şi coordonat de învinuitul Gheorghe, prin 18 percheziţii domiciliare efectuate la locuinţele învinuiţilor şi la sediul unei instituţii de asistenţă socială cu caracter privat.

“În fapt, în urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2010, 17 membri ai grupării infracţionale au racolat un număr semnificativ de tinere de pe raza judeţelor Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Buzău şi municipiului Bucureşti, pe care le transportau apoi în diferite localităţi din Austria, unde, folosind metode de constrângere fizică şi psihică, le obligau să practice prostituţia stradală şi în cluburi de noapte, victimele fiind permanent supravegheate şi controlate de suspecţi”, se arată într-un comunicat emis de IGPR.

Astfel, în perioada 2010-2013, suspecţii au obţinut importante sume de bani, care au fost trimise ulterior în ţară şi reinvestite în diverse afaceri aparent legale. Până în prezent, au fost identificate 19 părţi vătămate.

Cooperarea poliţiştilor români cu omologii lor din structurile specializate ale BKA Austria a permis documentarea întregii activităţi infracţionale, peste 11 dintre victimele reţelei fiind identificate şi audiate în cursul operaţiunilor investigative comune.

La sediul DIICOT- Structura Centrală vor fi audiate 15 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de , aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, şi .

Suportul tehnic în această cauză a fost asigurat de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Intervenţie a Jandarmeriei.

După audieri, suspecţii urmează să fie prezentaţi instanţei competente din cadrul Tribunalului Bucureşti pentru dispunerea arestării lor preventive.

AGERPRES

Alte articole similare

Articolul Grup infracţional specializat în trafic de persoane, destructurat în urma unor percheziţii este preluat de pe SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, Giurgiu, Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie