Grup infractional destructurat

Cele mai citite

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 20 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

perch
În acest sens, la data de 5 iunie, procurorii DIICOT au efectuat un numar de 24 de percheziţii domiciliare pe raza judetelor Mehedinti (21), Dolj (1) si Olt (2), la locuinţele învinuitilor, precum şi la sediile unor societăţi comerciale.

Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând mai multe societăţi comerciale, controlate direct sau prin persoane interpuse, prin înregistrarea în evidentele contabile a unor facturi fiscale aferente unor operatiuni comerciale fictive, în cuantum de peste 29.000.000 lei, pentru care au dedus in mod ilegal TVA si au diminuat impozitul pe profit.

Activitatea infracţională a fost sprijinită de către un comisar şef din cadrul Gărzii Financiare Mehedinţi şi un director executiv din cadrul DGFP Mehedinţi.

Prejudiciul cauzat prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat depăşeşte suma de 2.200.000 de euro.

Se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere, constituire a unui grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui astfel de grup, evaziune fiscală şi spălare de bani.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse 21 de persoane în vederea audierii, urmând ca dupa finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul SCCO Mehedinţi şi SCCO Olt.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de catre SRI – Direcţia Judeţeana de Informaţii Mehedinţi şi Direcţia Judeţeană de Informaţii Timiş.

AGERPRES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img