Grevă generală în instituţiile de maximă siguranţă!-Şi angajaţii de la Penitenciarul Mărgineni au intrat în grevă

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

PenitenciarLucrătorii Penitenciarului Mărgineni, membri de sindicat afiliaţi la Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, au decis să protesteze marţi, 30 iunie, fără încetarea lucrului, prin purtarea unei banderole albe. Întrucât dreptul de a protesta este un drept democratic, conferit de lege, conducerea Penitenciarului Mărgineni nu îngrădeşte acest demers, exprimându-şi deschiderea de a discuta pe marginea revendicărilor sindicale. Cu privire la comunicatul de presă remis de către organizaţiile sindicale din sistemul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, reprezentanţii Penitenciarului Mărgineni au făcut următoarele precizări:

„- Administraţia Naţională a Penitenciarelor depune eforturi pentru a satisface drepturile şi nevoile îndreptăţite ale angajaţilor din penitenciare;

– au fost achitate, în totalitate şi la timp, drepturile salariale cuvenite angajaţilor penitenciarului;

– în situaţia în care deficitul de personal a determinat efectuarea orelor suplimentare, acest lucru s-a compensat prin acordarea de timp liber corespunzător;

– respectând principiul transparenţei decizionale, conducerea penitenciarului a invitat reprezentanţii celor două sindicate să participe la toate şedinţele de lucru şi consultările prilejuite de diferite evenimente legate de problematica penitenciară. Subliniem faptul că, în contextul în care criza financiară afectează toate sectoarele de activitate, angajaţii din sistemul penitenciar beneficiază de toată atenţia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor care depune eforturi pentru ca măsurile de austeritate să nu afecteze condiţiile de muncă ale acestora“, au mai precizat reprezentanţii Penitenciarului Mărgineni.

Mădălina Zamfir

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită altfel la Otopeni

De 1 Decembrie am pornit la pas prin județ, ca să vedem cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Sătui de...

Alte articole din aceasta categorie