Clubul de Golf „Lac de Verde“ din Breaza, sau eleganta unui sport mereu fascinant

Date:

Golful, un sport fascinant
Lac de Verde un loc minunat pentru golf

Despre Clubul de Golf „Lac de Verde“ din localitatea Breaza se poate spune ca, departe de a fi un club exclusivist, ofera, in schimb, celor interesati posibilitatea initierii in arta unui sport considerat odinioara al nobililor: golful.

Despre acest lucru dar si despre ce inseamna combinatia dintre sport, natura si relaxare pe care Clubul de Golf „Lac de Verde“ le ofera iubitorilor de golf si nu numai, ne-a vorbit recent doamna Daniela Asanache, presedinte al Federatiei Romane de Golf si membru al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Reporter: Doamna presedinte, spuneti-ne, in primul rand, ce reprezinta golful in tara noastra?
Daniela Asanache: Pentru marea majoritate a cunoscatorilor de la noi ai acestui sport, golful este o legenda, in conditiile in care el a fost apanajul, sa spunem, al familiilor nobile din Romania si nu numai.

In ce priveste target-ul meu, in calitate de presedinte al Federatiei Romane de Golf si al Clubului „Lac de Verde“, unde mi-am facut si ucenicia, acesta este reprezentat in mod special de familiile cu copii, la care urmarim dezvoltarea gustului pentru acest sport, cu atat mai mult cu cat nici nu vorbim despre unul costisitor. In plus, Clubul „Lac de Verde“, nascut in urma cu zece ani, ofera conditii foarte bune in vederea invatarii si mai ales a intelegerii acestui sport. Golful este o cale catre deprinderea cu tot ce inseamna eticheta, bunele maniere, vorbind in cazul acestei activitati despre o serie de reguli care trebuie respectate pe terenul de golf si care se pot cu siguranta aplica si in viata de zi cu zi.

Iata de ce spuneam ca familiile ar trebui sa-si indrepte copiii catre acest sport, dar si catre tabere sau cursuri – gratuite pentru ei -, mai ales ca, stim cu totii, putini tineri din ziua de azi mai aleg sa faca sport, preferand cu totul alt gen de activitati, indiscutabil mai putin educative. Ori, tocmai sportul este cel care dezvolta calitati ca disciplina, autocontrolul, inteligenta sau fair-play-ul.

Reporter: Sa vorbim putin despre dotarile Clubului „Lac de Verde“?
Daniela Asanache: Dispunem, in incinta acestui club, de un restaurant, de posibilitati de cazare, servicii de teambuilding, iar pentru desfasurarea acestui sport avem centrul de golf acoperit, unde au loc lectii de golf pe timpul iernii. Iubitorii acestui sport sau cei care vor sa se initieze in arta lui pot juca pe un teren de golf de 9 cupe, iar clubul ofera legitimatii de membership, organizand, de asemenea, Campionate de Golf Nationale, Internationale si pentru Juniori.Beneficiem, desigur, si de serviciile unor profesori de golf legitimati si precizez ca, daca in urma cu zece ani aveam 15 profesori, fiind vorba si de reprezentanti ai celorlalte cluburi din tara, acum avem patru profesori de golf.

Reporter: Aminteati de organizarea, de catre Clubul „Lac de Verde“, a unor campionate. Ce detalii le puteti oferi in acest sens celor interesati?
Daniela Asanache: Intr-adevar, o astfel de competitie va avea loc chiar in luna septembrie, fiind vorba de a doua editie a Turneului International de Golf. Campionatul se va desfasura pe parcursul a trei zile, vor participa reprezentanti ai catorva dintre tarile vecine, iar la final se vor acorda premii pe masura unui astfel de eveniment. Competitia va fi structurata pe categorii ce vor viza atat varsta cat si nivelul de cunoastere a acestui sport.

Reporter: Este de presupus ca exista si o colaborare intre clubul dumneavoastra si cele similare din tara?
Daniela Asanache: Asa este, iar daca de obicei competitiile de gen se desfasoara la nivelul fiecarui club in parte, in schimb o relatie de colaborare exista intre acestea, in sensul in care jucatorii de la noi merg deseori la celelalte cluburi si invers.

Reporter: Care este cel mai tanar elev pe care l-ati avut?
Daniela Asanache: In urma cu mai mult timp am avut o eleva in varsta de trei ani, iar aceasta este o dovada in plus a faptului ca e bine ca parintii sa-si indrume copiii catre sport de la varste fragede. Chiar copilul meu, in varsta de trei ani si jumatate, a invatat sa joace golf si as putea spune ca a devenit chiar o pasiune pentru el.

Reporter: Locuitorii din Breaza se numara si ei printre pasionatii acestui sport?
Daniela Asanache: In mod special copiii sunt atrasi de golf si, cu riscul de a ma repeta, parintii ar trebui sa tina cont de aceste preferinte ale micutilor si sa-i incurajeze in practicarea acestui sport.

Reporter: Aveti in intentie imbunatatirea conditiilor pe care le oferiti aici, ati dori sa mai faceti ceva pentru acest club?
Daniela Asanache: Ca in toata lumea, si aici se resimt efectele acestei crize. Ceea ce nu inseamna, totusi, ca numarul oaspetilor sau al membrilor clubului nu a ramas acelasi, lucru care ne bucura, insa investitiile s-au oprit, deocamdata. O modificare se pare ca va avea loc anul viitor, printr-o unire a terenului de 9 cupe pe care il avem cu unul de 18, pentru a dispune de un teren mai mare, intrucat in tara noastra sunt foarte putine terenuri de golf.
In orice caz, ar fi ideal ca aceia care pot investi in golf, sa faca acest lucru pentru ca, desi nu aduce beneficii materiale, golful ofera in schimb avantaje incontestabile in ce priveste imbunatatirea calitatilor umane, in final, ale fiecaruia dintre noi.

Cristina Bobe
Simona Tomita

2 COMENTARII

  1. eu joc golf de la avrstra de 6 ani sh doamna presedinta a fost alatauri de mine de a ma sustine dansa impreuna cu parintii meu sh cu somnul profesor adrian bondoc am casa langa clubul de golf imi place acest sport sper sa o fac performante

  2. buna ziua numele meu este dragos si practic acest sport de la varsta de 11 ani si pana in prezent.prima mea lectie de golf a fost luata la clubul de golf lac de verde unde am invatat ca acest sport este unul dintre cele mai frumose sporturi.desi il practic de mai bine de 11 ani inca nu am invatat totul despre acest joc.am participat la multe competiti si interne si internationale unde am si castigat cateva dintre ele.sper sa ajung la un nivel mult mai avansat.iubesc acest sport si sper sa fac performanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...