Giurgiuvenii au inventat “maidanezul“ la cutie!

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.
  • A APARUT SI “ MAIDANEZUL GUNOIER”
  • SE DEZVOLTA, CU MARE VITEZA, “IUBITORUL de animale” NESIMTIT(OR) SI IRESPONSABIL

 

            In timp ce orasul este impanzit de maidanezi din ce in ce mai agresivi, giurgiuvenii iresponsabili au inventat, ad-hoc, adaposturi pentru patrupede- ca a venit iarna si le e si lor frig!-improvizate  din cutii de carton-foste ambalaje si postate la intrarile in scarile blocurilor, pe sub bancile de pe domeniul public sau prin ganguri. In acest fel maidanezii sunt “ca la mama acasa” iar urbea este impanzita la tot pasul de dulai din ce in ce mai rasfatati, care latra la trecatori, se repede sa le ia mancarea copiilor din maini sau pur si simplu incoltesc, in haita, trecatorii pasnici. Mai nou, in cautare de hrana,  maidanezii rastoarna cosurile de gunoi amplasate pe strada si imprastie resturile din cosuri, strazile avand dimineata un aspect deplorabil. Trotuarele dar si zonele pietonale, zonele verzi sau aleile din parcuri, construite de municipalitate pentru recreere si promenada, sunt patate la tot pasul de fecale canine, aceste spatii devenind- pentru ca asa inteleg “ iubitorii “de animale, zone in care copiii nu se mai pot juca iar trecatorii trebuie sa fie atenti la tot pasul. Unde vom ajunge, nu se stie!

            IATA DE CE, ASTEPTAM CA REPREZENTANTII ASOCIATIILOR DE PROTECTIE A ANIMALELOR SA FACA PUTINA EDUCATIE IUBITORILOR DE CAINI. Sa le explice, de exemplu, ca daca ies la plimbare cu cainii, este normal si sa stranga mizeria lasata de acestia. Sau, de ce nu, sa organizeze chiar ei o curatenie de acest gen! Vom trai sa o vedem si pe-asta!

Ultimele articole

Gabriel Bădălău, fiul fostului baron PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, plasat sub control judiciar de DNA

Gabriel Bădălău, fiul lui Niculae Bădălău, fost lider PSD în Giurgiu și vicepreședinte al Curții de Conturi, a fost...

29 de percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe într-un dosar de trafic de tutun

Oamenii legii au făcut joi dimineaţă 29 de percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu, în care sunt vizate persoane acuzate de trafic cu tutun, 20 de tone în total, potrivit poliţiştilor. Prejudiciul depăşeşte un milion de euro. „Poliţiştii de investigarea fraudelor din Ilfov efectuează 29 de percheziţii la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, de joi dimineaţă până pe 3 iunie

Dunărea va fi sub avertizare de cod portocaliu de inundaţii, de joi dimineaţă până pe 1 iunie, pe sectorul aval Calafat – Zimnicea, şi respectiv până pe 3 iunie, pe sectorul aval Călăraşi, avertizarea vizând nouă judeţe, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA). Avertizarea de cod portocaliu este valabilă în intervalul 29.05.2014 ora 06.00 – 01.06.2014 ora 06.00 pe sectorul aval Calafat – Zimnicea (judeţele Dolj, Olt şi Teleorman) şi în intervalul 29.05.2014 ora 06.00 – 03.06.2014 ora 18.00 pe sectorul aval Călăraşi (judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Galaţi).

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ