Giurgiuvenii au ieşit in strada strigand “Jos Basescu!”

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

•    Protestatarii se pregatesc sa sprijine miscarea sociala, mergand la Bucuresti in mod organizat

 Cateva zeci de giurgiuveni s-au alaturat protestatarilor din Bucuresti si din marile orase si au iesit in strada, incepand cu sambata, 16 ianuarie, cand in faţa Teatrului “Tudor Vianu” s-au strans, timid, pentru a-si striga nemulţumirile. Cu ceva mai mult curaj duminica s-au mutat in faţa Prefecturii, pentru ca luni protestarii sa-si ingroase randurile, marţi- 17 ianuarie numarul acestora apropiindu-se de doua sute.
Protestele au fost pajnice, nu s-au inregistrat incidente iar cei prezenţi au purtat pancarde si au strigat impotriva presedintelui Basescu, cerandu-i demisia, si impotriva guvernanţilor.
Prefectul judeţului, Robert Cristoi a organizat marţi o conferinţa de presa unde, insoţit de comandantul Inspectoratului Judeţean de jandarmi- Tiberiu Demeter, a vorbit despre aceste manifestari, aratand ca, desi au fost neautorizate, s-au desfasurat la modul civilizat, fara a crea probleme. Chestionat de ziaristi, comandantul jandarmilor giurgiuveni a declarat ca Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu nu i s-a solicitat sa suplimenteze forţele din capitala.
Prefectul Robert Cristoi a mai declarat ca recent s-a intalnit cu membri Comisiei de dialog social- intalnirea desfasurandu-se conform procedurilor normale, subiectele dialogului plasandu-se in jurul disponibilizarilor de la ANIF, a plaţilor compensatorii intarziate din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu , un alt subiect luat in discuţiei fiind acerba lipsa a locurilor de munca.
Legat de manifestarile de protest, presedintele liberalilor giurgiuveni- Lucian Iliescu a declarat, la randul sau, ca giurgiuvenii vor participa joi, 19 ianuarie la mitingul organizat in capitala de USL, fiind solidari cu protestele care au loc in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie