Giurgiu:La “Teohari Antonescu” – o nouă “Noapte a Muzeelor”

Data:

Sâmbătă, 14 mai, Muzeul judeţean “Teohari Antonescu” va organiza, pentru a patra oară, “Noaptea Muzeelor”. Pentru ediţia din acest an, instituţia giurgiuveană are ca parteneri alte trei instituţii de cultură- Centru judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale, Centrul cultural local “Ion Vinea” şi Teatrul ”Tudor Vianu”.

Parcul Alei- o nouă gazdă

După cum am aflat, dacă vremea va permite, manifestările culturale legate de acest eveniment se vor desfăşura, în premieră, în Parcul Alei. De asemenea, muzeografii giurgiuveni pregătesc spre vizitare două expoziţii temporare, una cu subiect tehnic şi una din domeniul arheologic, acestea putând fi abordate de către bublic începând de  sâmbătă, 14 mai, ora 17,30.

În “Noaptea Muzeelor” din acest an, peste 40 de muzee din toată ţara îşi vor deschide porţile vizitatorilor o noapte întreagă, cu expoziţii şi evenimente speciale. “Noaptea Muzeelor” este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa si aflat deja la a şaptea ediţie. Evenimentul este patronat şi anul acesta de Secretariatul General al Consiliului Europei şi, de asemenea, de UNESCO, care s-a alăturat “Nopţii Muzeelor” în anul 2009.

În Europa evenimentul va fi găzduit de aproximativ 3000 de muzee.

Semnal de Giurgiu

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL