Giurgiu va fi prezent pe harta transfrontalieră a traseelor turistice

Data:

Seminarul de călătorie şi evaluare turistică vizând posibile trasee turistice, inclusiv cu conţinut cultural- istoric- ecumenic şi ecologic a avut loc în judeţul Giurgiu

O posibilă viitoare destinaţie turistică: Cetatea Giurgiu

în perioada 10-12 iunie 2011, prilej cu care reprezentanţii Societăţii Ecologiste Noua Alianţă din Giurgiu şi ai Universităţii Sfinţii Chiril şi Metodiu din Veliko Târnovo- Bulgaria, au evaluat potenţialul turistic al unor trasee din judeţul Giurgiu. Au fost acordate note, de la 1 la 10, pe baza unor criterii cum ar fi atractivitatea, capacitatea de primire a turiştilor, conservare şi ocrotire a mediului, capacitatea de utilizare turistică multiplă, căi de acces şi infrastructură, potenţialul de a genera profit iar după centralizarea şi evaluarea datelor, obiectivele turistice care vor însuma peste 50 puncte vor fi selectate pentru includerea în trasee turistice transfrontaliere.

Acţiunea face parte din Programul de Cooperare Transfrontalieră  România-Bulgaria 2007-2013, proiectul purtând numele de „Drumul apei- trasee cognitive naturale şi culturale pentru un turism durabil (Coridoare verzi în Euroregiunea Dunării de Jos- de la teorie la practică)”.

În cadrul acţiunii, Societatea Ecologistă Noua Alianţă- gazda seminarului, a propus pe lista traseelor ce pot fi vizitate, unele trasee  giurgiuvene cu includerea instituţiilor şi clădirilor din patrimoniul cultural-istoric, Pădurea Bălănoaia, Portul Giurgiu, Mânăstirea Sf. Ioan Rusu- Slobozia, Parcul Natural Comana, Mânăstirea Comana, lacul şi oraşul Mihăileşti, bisericile Drăgănescu şi Letca Nouă.

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În București, riscul seismic al clădirilor este o problemă acută. 20.000 de clădiri ar necesita consolidare

În București, riscul seismic al clădirilor este o problemă...

Fără șpagă! Direcția Generală Anticorupție Buzău, discuții cu aspiranții la permisul auto despre consecințele de mituire a agenților de poliție

Recent, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție...

Două persoane aflate pe un ATV au dispărut în zona Măneciu

Duminică după-amiază, două persoane aflate pe un ATV au...