Giurgiu, rezultate slabe la BAC

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

Doar aproximativ 39 % dintre cei 1680 de candidaţi înscrişi la examen, au promovat  în sesiunea de vară a Bacalaureatului 2011, în judeţul Giurgiu. Dacă la nivel naţional rata de promovabilitate s-a cifrat spre 45%, fiind cea mai slabă înregistrată vreodată în România, acest 39% este un rezultat slab şi pentru judeţul Giurgiu, având în vedere că anul trecut procentajul de promovabilitate a fost de 59%. „Este puţin de crezut că după contestaţii rezultatul se va modifica”– ne-a declarat un profesor care a făcut parte din comisia de corectare, surse neoficiale afirmând că „au promovat bacul cam 51% dintre elevi la limba si literatura româna iar la matematica promovabilitatea a fost in jur de 46%. In plus, la proba de biologie, procentajul celor care au trecut de examen este chiar mai mic decât la matametica.”

Profesorii spun că “aceste rezultate sunt consecinşa faptului ca s-au pus camere de luat vederi si a fost un examen corect. Nu s-a copiat iar cadrelor didactice le-a fost teama să ajute elevii“.

Conform datelor ISJ Giurgiu, nici un elev al Liceului “Miron Nicolescu” (Liceul de Chimie) – nu nu a luat notă general de trecere. Din păcate, nici un elev nu a luat media 10 la BAC, dar eleva Liceului Ion Maiorescu- Simona Coman,  a fost foarte aproape, obţinînd …doar 9.96. Liceul Ion Majorescu a confirmat că are cel mai înalt nivel, în ciuda faptului că gurile rele vorbeau că Tudor Vianu ar fi pe primul loc.

Clasamentul liceelor din judeţ după afişarea rezultatelor :
1.    Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” (Giurgiu): 89,65%
2.    Liceul Teoretic „Tudor Vianu” (Giurgiu): 74,61%
3.    Grupul Şcolar „Dimitrie Bolintineanu” (Bolintin Vale): 53,18%
4.    Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul” (Giurgiu): 52,39%
5.    Grupul Şcolar „Udrişte Năsturel” (Hotarele): 51,26%
6.    Grup Şcolar Mihăileşti: 39,39%
7.    Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan” (Giurgiu): 30,05%
8.    Grupul Şcolar Economic „Ion Barbu” (Giurgiu): 17,85%
9.    Grupul ŞcolarAgricol Călugăreni: 9,70%
10.  Grupul Şcolar „Viceamiral Ioan Bălănescu” (Giurgiu): 6,13%
11.  Grupul Şcolar „Miron Nicolescu” (Giurgiu): 0,00%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie