Giurgiu – Recensământul va costa mai mult decât organizarea de alegeri

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Prefectul Noruţ Stănişteanu consideră că recensământul populaţiei judeţului Giurgiu va costa mai mult decât un scrutin de alegeri şi va presupune implicarea câtorva mii de recenzori.
„De curând, am fost înştiinţaţi de ministrul Vasile Blaga şi premierul României că anul viitor se va desfăşura în România recensământul populaţiei şi al locuinţelor şi, prin comparaţie, consider că un astfel de proces, care presupune implicare instituţională, logistică şi de personal importantă, va costa chiar mai mult decât organizarea unor alegeri. Organizarea ultimelor alegeri a presupus în judeţ cheltuieli de aproximativ 1,5 milioane de lei“, a declarat miercuri, 14 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, Noruţ Stănişteanu.
Prefectul susţine că doar pregătirea recensământului va dura câteva luni şi în perioada premergătoare acestui proces nu vor mai exista modificări de nume de străzi sau numere de locuinţe.
Stănişteanu a spus că şi în judeţul Giurgiu sunt unele situaţii în care anumite străzi sau suprafeţe de terenuri sunt revendicate de câte două localităţi limitrofe, cum ar fi cazul municipiului Giurgiu şi al localităţii Frăteşti, care îşi dispută câteva străzi şi chiar denumirea acestora. El crede însă că aceste situaţii vor fi rezolvate definitiv de instanţă până la demararea recensământului.
Până la această dată au fost transmise de Prefectură fiecărei localităţi hotărârile de constituire a comisiilor de recensământ.
(Sursa: AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img