Programul Rabla în judeţul Giurgiu este blocat de un cetăţean care a plecat în străinătate şi nu şi-a radiat maşina, iar angajaţii Remat susţin că nu au putut încheia procesele verbale care să justifice lichidarea stocului de vouchere şi solicitarea altora noi.
„De la Paşte nu mai avem vouchere şi nu pot solicita altele până când nu închei procesul verbal de predare a celor vechi, iar acest proces verbal nu îl pot încheia din cauza unui cetăţean care este plecat în străinătate şi nu a prezentat actele de radiere ale maşinii“, a declarat luni, pentru AGERPRES, reprezentanta ECO Remat Giurgiu, Anca Dinu.
Ea spune că au mai fost şi alte persoane care au întârziat predarea actelor pentru încheierea proceselor verbale, dar aceste situaţii s-au rezolvat, aşa că a mai rămas un singur cetăţean care este aşteptat în această săptămână în ţară pentru finalizarea documentelor.
Până atunci, zeci de posesori de autoturisme vechi din Giurgiu care vor să beneficieze de Programul Rabla sunt puşi pe drumuri. „În dosarul pentru predarea unei maşini vechi mi se solicită şi un certificat fiscal pentru care am stat la coadă şi l-am plătit şi în luna aprilie şi în luna mai pentru că acesta este valabil doar în luna în curs. Plus că am făcut o mulţime de drumuri până la Remat. Nu mi se pare normal să sufere atâţia oameni pentru unul singur“, a declarat pentru AGERPRES un solicitant al programului.
Pe lângă posibilii beneficiari ai Programului Rabla şi firma care se ocupă de vânzarea maşinilor noi pentru cei care au predat maşini vechi spune că este blocată în vânzări de o lună de zile. „Şi noi suntem afectaţi în vânzarea maşinilor prin Programul Rabla pentru că nu am mai avut niciun solicitant“, a afirmat reprezentantul unei firme de vânzări auto din municipiu.
De la începutul anului, Eco Remat Giurgiu a dispus de două sute de vouchere pentru Programul Rabla, care s-au epuizat de aproape o lună de zile.
Giurgiu – Programul Rabla, blocat de un cetăţean plecat în străinătate care nu şi-a radiat maşina
Data:
Disclaimer
„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător." Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal