Giurgiu – Prefectura a atacat o hotărâre a Consiliului Judeţean

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Prefectul judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu, a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Judeţean privind împărţirea bugetului pe unităţi administrativ teritoriale din cota de 20 la sută provenită din TVA pentru că instituţia Consiliului Judeţean Giurgiu nu a dat dovadă de transparenţă decizională în cazul acestei hotărâri.
„Din analiza efectuată de compartimentul juridic al Prefecturii a reieşit faptul că instituţia Consiliului Judeţean Giurgiu nu a dat dovadă de transparenţă decizională în cazul acestei hotărâri în sensul că anunţurile publicitare şi în mass-media care trebuia făcute în acest caz au fost efectuate defectuos sau deloc şi nici nu există documente care să ateste consultarea primarilor privind proiectele care au nevoie de cofinanţare din localităţi şi de ce au fost alocate sumele respective pentru diferite localităţi din judeţ“, a declarat miercuri, 14 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu.
El spune că are încredere că acest caz va găsi o rezolvare favorabilă în justiţie aşa cum s-a întâmplat şi în urmă cu doi ani de zile când a făcut acelaşi tip de demers şi Instituţia Prefecturii a câştigat.
Primul termen de judecare al acestui caz a fost stabilit pentru finalul lunii mai şi prefectul crede că investiţiile din localităţi nu vor fi afectate de lipsa fondurilor până la stabilirea unei hotărâri definitive a instanţei în acest caz pentru că localităţile pot susţine proiecte din surse proprii. (Sursa: AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img