Giurgiu: pierderi mai mici- căldură mai ieftină

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

Un  teren în suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi, situat în municipiul Giurgiu şi aflat în domeniul public al judeţului, va fi concesionat, prin licitaţie publică, în vederea punerii în practică a unui proiect de cogenerare a energiei electrice şi termice, care va duce la scăderea preţului gigacaloriei cu până  la 30 la sută.

“De trei ani sistemul de cogenerare a energiei termice si electrice la Giurgiu nu mai există şi, având in vedere ca in perioada urmatoare subventia la energia termica ar putea sa dispara, incercam sa introducem un sistem de cogenerare la SCUT Giurgiu, ceea ce ar putea duce  la un pret cu pana la 30 la suta mai ieftin pentru gigacalorie“, a declarat, în cadrul sedintei Consiliului judeţean unde a fost aprobat proiectul de hotărâre privind concesionarea, directorul SCUT Giurgiu, Sorin Cepraga. El a mai spus că acest proiect nu implica niciun fel de cheltuieli pentru Consiliul Judetean, dimpotriva acesta va incasa redeventa pentru terenul concesionat, se vor crea locuri de munca si vor creste veniturile la bugetul local si de stat, prin incasarea impozitelor si taxelor.

Proiectul în cauză a fost propus de SC Alpha Metal Bucuresti iar investitia se ridică la aproximativ 12 milioane de euro. Proiectul va fi finalizat ăn şase luni iar în cadrul său se vor realiza instalatii de grupuri de cogenerare de inalta eficienta.

În cadrul aceleaşi şedinţe s-a aprobat reabilitarea unui tronson din reţelele termice ale SCUT, cel de pe traiectul Giurgiu Sud- Giurgiu Nord, marile câştig al reabilitării fiind limitarea pierderilor, de la peste 30% cât sunt în prezent, la pierderi normate, de 8-10%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie