Giurgiu – Peste 1.900 de misiuni executate de jandarmi în primele trei luni ale anului

Giurgiu – Peste 1.900 de misiuni executate de jandarmi în primele trei luni ale anului

Numărul misiunilor executate de jandarmi în primele trei luni ale anului a crescut cu aproximativ 33%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Jandarmii au executat misiuni independent şi în sistem integrat cu Poliţia şi Poliţia de Frontieră pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea oricăror fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială.   Acţiunile au vizat în principal menţinerea ordinii publice în zona discotecilor din mediul rural, pieţelor, târgurilor şi oboarelor şi asigurarea măsurilor de ordine pe timpul manifestărilor de protest, acţiunilor cultural – artistice şi sportive.

Astfel, în intervalul ianuarie – martie 2011 jandarmii au executat 1.957 de misiuni, urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la cetăţeni. Printre faptele pentru care aceştia au solicitat intervenţia forţelor de ordine se numără adresarea de injurii şi expresii jignitoare, tulburarea ordinii şi liniştii publice, provocarea de scandaluri sau pătrunderea fără drept în incinta instituţiilor de învăţământ.

Pe timpul misiunilor au fost aplicate 347 sancţiuni contravenţionale, cu 14% mai multe faţă de primul trimestru al anului trecut: 155 avertismente scrise şi 192 amenzi contravenţionale în valoare de 66.850 lei.

De la începutul anului au fost constatate 40 de infracţiuni (9 independent, 31 în cooperare cu Poliţia). În cele mai multe cazuri, autorii au fost surprinşi în flagrant săvârşind fapte precum: furt şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.