Giurgiu: Paşi în doi spre „Tangoul de adio”

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

Reprezentanţii Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu şi-au propus să ne aducă aminte, iarăşi,  că, la vremuri grele, ne putem salva prin artă.

A 9-a premieră a stagiunii la Teatrul " Tudor Vianu" din Giurgiu

Dovada: a 9-a premieră din stagiunea 2010-2011, miercuri, 27 aprilie, pe scena mică jucându-se „ Tangoul de adio”, piesă scrisă de Val Butnaru şi jucată de Giulia Ionescu şi Toma Vasile. Regia artistică este semnată de Emil Gaju, în timp ce  scenografia poartă marca Sorana Ţopa, piesa fiind o pendulare între dulce şi amar, atingând sensibilităţi ce poartă  publicul cu gândul între reuşită şi ratare, între noroc şi fatalism, între viaţă şi moarte sau între micimea lumii largi şi regăsirea de acasă. Despre Giulia Ionescu şi Toma Vasile, actori în stare să se reinventeze ca orice actor respectabil şi care se respectă, stau mărturie aplauzele publicului select, ce a umplut sala de spectacol. O notă mare pentru regie, care a  ştiut să acopere inerentele goluri lăsate de un scenariu doar cu doi actori, şi îl felicit pe dramaturgul Mircea M. Ionescu, director energic dar şi spectator sensibil, care a trăit piesa de pe margine ca şi cum ar fi în scenă.

Felicitări tuturor oamenilor din jurul acestei piese şi din jurul teatrului, nu înainte de a lansa un îndemn către toţi giurgiuvenii pe care nu îi apucă durerile de cap şi căscatul în faţa unui act artistic: oameni buni, veniţi la TEATRU şi bucuraţi-vă de ceea ce este al vostru!

Gelu BREBENEL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie