GIURGIU: Inspectoratul Scolar boicotează premierea cadrelor didactice merituoase

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

Dupa ce  consilierii judeteni au aprobat  alocarea de fonduri pentru premierea cadrelor didactice meritorii pentru performantele atinse in instruirea elevilor lor, in cadrul unei gale ce urmeaza a se desfasura in luna decembrie, se pare ca initiativa nu este bine inteleasa chiar de catre unii care ar trebui sa sprijine un asemenea proiect.

     Presedintele Consiliuliui Judetean, Dumitru Beianu este de parere ca Inspectoratul Scolar Judetean, prin persoana inspectorului scolar general- Alexandru Burgui boicoteaza sistematic acest proiect, evident din motive politice. Astfel, participarea si implicarea cadrelor didactice si mai ales a conduceriii unitatilor scolare, in initierea de propuneri privind profesorii, instructorii sau antrenori merituosi, care ar putea intra in top 100, este sub asteptari, asta in conditiile in care comisiile de specialitate ale Consiliului Judetean au elaborat si promovat intens criteriile dupa care vor fi selectate cadrele didactice performante.

Pentru a intari ideea ca initiativa de a recunoaste si recompensa munca cadrelor performante din invatamant nu este o initiativa cu iz politic, confiscata de initiatori, presedintele Beianu l-a indemnat  pe inspectorul general Burgui sa participe activ la acest proiect, invitandu-l ca la Gala din decembrie, domnul Burgui insusi sa fie cel care inmaneaza efectiv diplomele si premiile. Desi consilierii judeteni ai PDL nu s-au opus acestei initiative, venind chiar cu propuneri, ramane de vazut daca ambitiile si ordinele politice sunt mai presus decat interesul comunitati in care traim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie