Giurgiu – Forta majora pe fluviu – Greu pe Dunare cu apa mica!

Cele mai citite

Conform unui comunicat emis de Autoritatea Navala Romana- Capitania Zonala Giurgiu, Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura aduce la cunostinta faptul ca agentii economici afectati de faptul ca pe sectorul navigabil km. fluvial 420-570 traficul a fost intrerupt pentru navele cu pescaj mai mare de 170 centimetri,  pot solicita partenerilor contractuali activarea clauzei de forta majora.

Prin acelasi comunicat, CCINA a fost informata ca, in perioda urmatoare, cotele Dunarii sunt in scadere.

Fenomenul inregistrat in aceasta perioada se incadreaza in categoria evenimentelor generatoare de forta majora. Deosebit de important este faptul ca, prezentarea unui aviz de forta duce atat la exonerarea de raspundere contractuala a partii care il invoca, cat si la exonerarea de raspundere fiscala, in conditiile Codului de procedura fiscala. De asemenea, certificatul de avizare a cazului de forta majora poate fi prezentat si autoritatilor vamale din Romania, in vederea solicitarii extinderii perioadei de inchidere a documentelor de export si a documentelor administrative de insotire, in conformitate cu dispozitiile Codului Vamal al Romaniei.

Ultimele articole

Gabriel Bădălău, fiul fostului baron PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, plasat sub control judiciar de DNA

Gabriel Bădălău, fiul lui Niculae Bădălău, fost lider PSD în Giurgiu și vicepreședinte al Curții de Conturi, a fost...

29 de percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe într-un dosar de trafic de tutun

Oamenii legii au făcut joi dimineaţă 29 de percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu, în care sunt vizate persoane acuzate de trafic cu tutun, 20 de tone în total, potrivit poliţiştilor. Prejudiciul depăşeşte un milion de euro. „Poliţiştii de investigarea fraudelor din Ilfov efectuează 29 de percheziţii la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, de joi dimineaţă până pe 3 iunie

Dunărea va fi sub avertizare de cod portocaliu de inundaţii, de joi dimineaţă până pe 1 iunie, pe sectorul aval Calafat – Zimnicea, şi respectiv până pe 3 iunie, pe sectorul aval Călăraşi, avertizarea vizând nouă judeţe, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA). Avertizarea de cod portocaliu este valabilă în intervalul 29.05.2014 ora 06.00 – 01.06.2014 ora 06.00 pe sectorul aval Calafat – Zimnicea (judeţele Dolj, Olt şi Teleorman) şi în intervalul 29.05.2014 ora 06.00 – 03.06.2014 ora 18.00 pe sectorul aval Călăraşi (judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Galaţi).

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ