Giurgiu – Cercetasii Romaniei se implica in proiecte pentru copiii institutionalizati

Cele mai citite

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Giurgiu si Centrul Local al Organizatiei Cercetasii Romaniei au incheiat un parteneriat care are drept scop derularea de actiuni in beneficiul copiilor institutionalizati.
„Proiectul – Un zambet pentru fiecare – are in vedere desfasurarea de activitati educative, jocuri, face-painting si activitati de socializare pentru cei 24 copii din casele de tip familial Casa Dunarii si Casa Daniela iar initiativa apartine unui grup de voluntari cu varste cuprinse intre 10 si 24 de ani din cadrul Organizatiei Cercetasii Romaniei“, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, reprezentanta DGASPC Giurgiu in relatia cu mass-media, Denisa Cristescu.
Actiunile din acest proiect se vor desfasura in fiecare zi de duminica, incepand din aceasta saptamana si vor fi finalizate in luna mai.
„Sursa de motivare pentru care am initiat acest proiect o reprezinta copiii, atat cei din casele de tip familial, cat si cercetasii. Am considerat ca la varsta lor este important sa isi dezvolte abilitatile empatice si de comunicare, ca impreuna vom putea sa facilitam integrarea sociala a copiilor institutionalizati si intr-adevar sa aducem nu numai unul, ci o multime de zambete pe fetele tuturor participantilor la activitati“, a declarat si coordonatoarea acestui proiect, Diana Neatu.
Proiectul se va finaliza cu „Carnavalul zambetelor“, actiune ce va avea loc in luna mai si la care vor participa atat copiii gazduiti in „Casa Dunarii“ si „Casa Daniela“, cat si membrii Organizatiei Cercetasii Romaniei.
Potrivit coordonatorului Centrului Local Giurgiu al Organizatiei Cercetasii Romanii, Ioana Ciocoiu, acesta nu este singurul proiect in domeniul social in care membrii organizatiei se implica, intentionandu-se dezvoltarea de parteneriate pe termen lung si pentru alte categorii de beneficiari, precum persoane adulte cu handicap si persoane varstnice.

Ultimele articole

Angajații TESA de la Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă acțiunile de PROTEST!

În intervalul orar cuprins între 10:00 și 12:00, protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a...

Primarul comunei Bălăceanu a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea rețelei de apă a localității

Primarul Gică Geangoş anunță cu entuziasm că, odată cu obținerea finanțării necesare, proiectul din comuna Bălăceanu pentru modernizarea sistemului...

ANM: Zona montană a județului Buzău – sub COD PORTOCALIU de viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de importanță ridicată, de tip Cod portocaliu, pentru fenomenele meteorologice...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ