Giurgiu – Bărbat reţinut în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile unor persoane suspectate de înşelăciune şi evaziune

Date:

barbat retinut pentru inselaciune si evaziune fiscalaUn bărbat a fost reţinut, iar un altul este cercetat în stare de libertate în urma percheziţiilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 4, în Bucureşti şi în judeţul Giurgiu, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.
Potrivit DGPMB, în urma percheziţiilor efectuate joi, poliţiştii au depistat doi bărbaţi de 53, respectiv 38 de ani, cunoscuţi cu antecedente penale, care au fost conduşi la sediul serviciului, pentru audieri.
Poliţiştii au reţinut în sarcina celor doi faptul că, începând cu data de 15 iunie 2011, în baza unei procuri speciale, unul dintre bărbaţi a administrat societatea comercială deţinută de celălalt suspect, care avea ca obiect principal de activitate „lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
În această calitate, bărbatul a încheiat contracte şi a încasat de la două persoane fizice suma de 70.000 euro, pentru care a eliberat chitanţe de mână sau a făcut menţiuni pe contract, urmând să execute lucrările de construcţie. Suma încasată nu a fost înregistrată în contabilitatea societăţii, iar lucrările de construcţie nu au fost executate, informează DGPMB.
În cursul lunii mai 2012, bărbatul a înfiinţat o altă societate comercială, având ca obiect principal de activitate „lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
Ulterior, în perioada iunie – iulie 2012, acesta a încasat de la alte patru persoane fizice suma de 102.650 de euro, dar nu a efectuat lucrările contractate.
Prejudiciul total este în sumă de 989.401 lei, din care 212.476 lei reprezentând TVA-ul şi impozitul pe profit, iar 776.925 lei reprezentând prejudiciul reclamat de către cele şase părţi vătămate.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 4 cu unul dintre bărbaţi în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală, şi cu cel de-al doilea suspect în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...