GIURGIU: Un alt final de stagiune la Teatrul “Tudor Vianu”

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

Directorul teatrului Tudor Vianu din Giurgiu- dramaturgul Mircea M. Ionescu nu are astampăr. Acum nici doua saptamani anuntase ca daca “nu se potriveste” textul piesei “Impaiati-va iubitii” a lui Teodor Mazilu, putem considera ca stagiunea a fost incheiata, dar, intre timp, s-a intors de la Bucuresti, de la un alt festival, cu o diploma de excelenta. Dupa participarea la Festivalul International al Teatrului Studentesc-Hyperion STUD-FEST cu piesa “Horoscopul Puterii”, de Dinu Grigorescu, piesa montata in cadrul Studioului experimental de la Giurgiu si care are in distributie si studenti, teatrului nostru si directorului teatrului nostru i s-a conferit Diploma de excelenta- pentru contributia la renasterea cultural-estetica a teatrului. Practic, teatrul din Giurgiu a fost primul teatru profesionist nestudentesc care a participat la acest festival si a incheiat stagiunea “en fanfare” cu diploma de excelenta semnata Geo Saizescu. “ Am avut parte de un juriu de top care a apreciat ca noi nu reluam teme din epoca apusa ci teme actuale, iar faptul ca am montat numai piese romanesti a fost foarte apreciat– un fenomen!– s-a spus, ceea ce se intampla la Giurgiu!- vorbele sunt ale lui Geo Saizescu”- ne-a declarat Mircea M. Ionescu.

Ultimele articole

Legenda boxului: Mike Tyson

Cu o carieră impresionantă în ring și o personalitate care a captivat milioane de fani din întreaga lume, Mike...

Castelul Bran: păstrătorul legendei și mărturia istorică

Situat în inima României, în județul Brașov, Castelul Bran reprezintă nu doar o bijuterie arhitecturală ci și un loc...

Epoca inchiziției spaniole: o privire în profunzime asupra trecutului întunecat

Inchiziția spaniolă a fost un episod semnificativ din istoria Spaniei, care a avut loc în principal în perioada medievală...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ