GIURGIU: Accident de munca in centrul orasului

Data:

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din municipiul Giurgiu, care lucra la un şanţ adânc de aproape patru metri  în centrul municipiului Giurgiu pentru reţeaua de canalizare, a fost prins marţi sub un mal de pământ surpat peste el.Pentru  a-l scoate de sub pamant, a fost  necesară intervenţia unui echipaj SMURD şi al unui echipaj de Ambulanţă, timp de aproximativ trei ore.

Tânărul era angajat cu forme legale la firma care executa lucrările şi avea instructajul de protecţia muncii la zi, dar accidentul s-a produs ca urmare a unei erori de execuţie – este concluzia la care au ajuns inspectorii pentru protecţia muncii din Giurgiu.
“Am analizat documentele aduse de firma la care tânărul lucra şi am constatat că acesta era angajat cu forme legale din luna martie şi avea instructajul de protecţia muncii la zi”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă al judeţului Giurgiu, Petruş Savelie. Acesta a mai declarat  că firma la care tânărul lucra a constituit o comisie pentru a analiza modul în care s-a produs accidentul şi, din primele cercetări, a reieşit faptul că malul de pământ fusese asigurat în zona săpăturii cu panouri metalice, dar accidentul s-a produs atunci când tânărul a scos unul dintre panouri, deşi se afla în şanţ şi nu în afara acestuia, iar un mal de pământ s-a prăbuşit peste el îngropându-l pe jumătate.

Accidentatul a fost dus la Spitalul Judeţean Giurgiu unde a primit îngrijiri medicale şi, conform radiografiei făcute, nu a suferit fracturi, fiind vorba doar de strivirea unor muşchi de la picioare, dar care nu îi afectează capacitatea de mişcare.

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...