Gheata de pe Dunare sparta cu remorcherul, pentru a face loc bacului spre Insula Mare a Brailei

Cele mai citite

Sloiurile de gheata de pe Dunare, care s-au suprapus si au ajuns in unele locuri chiar si pana la un metru grosime, au fost sparte cu remorcherul Galati 3, care a patrulat in zona Brailei si a facut culoar de trecere pentru bac-urile de acces spre Insula Mare a Brailei (IMB).
Potrivit sefului Administratiei Fluviale Dunarea de Jos Braila, Ionel Badea, trecerea cu bacul in IMB a fost blocata mai multe zile din cauza unui pod de gheata format pe Dunare, ceea ce a dus la izolarea celor peste cinci mii de oameni care locuiesc aici si de aceea s-a gasit solutia de spargere a startului gros de gheata cu remorcherul Galati 3.
Bucatile mari de sloiuri care ar fi trebuit sa curga s-au oprit in podul de gheata format in dreptul Capitaniei si s-au suprapus, iar remorcherului Galati 3 i-a trebuit foarte mult timp pentru a sparge startul gros de gheata.
Locuitorii sinistrati din IMB au primit, saptamana trecuta, trei tone de preparate din carne, aduse cu un elicopter al MApN, in cadrul unei actiuni organizate de Statul Major General al Armatei Romane, si 800 de kilograme de conserve de pateu si 6.626 de litri de apa minerala, alimente asigurate din rezervele de stat.
SC TCE Trei Brazi, societatea care administreaza exploatatia agricola din zona, considerata cea mai mare din Europa, a dus fiecarei familii din IMB cate cinci paini, doi litri de ulei si trei kilograme de zahar.
In cele 11 sate din IMB traiesc peste 5.000 de oameni, care atunci cand se revarsa apele crescute ale Dunarii, sufera din cauza inundatiilor, iar cand fluviul ingheata au probleme cu traversarea Dunarii, avand in vedere ca singura legatura cu municipiul se face pe apa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie