Generalul Dumitru Venicius Iliescu, pus sub acuzare pentru defrişări ilegale în pădurea Mogoşoaia

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Generalul în retragere Dumitru Venicius Iliescu a fost pus sub acuzare de Poliţia Ilfov pentru defrişări ilegale în pădurea Mogoşoaia.
Venicius Iliescu, tatăl generalului Dumitru Iliescu, fost şef al SPP, este cercetat de poliţişti, după ce Ocolul Silvic Ilfov a reclamat că a ocupat fără drept o parcelă din Pădurea Mogoşoaia şi apoi a tăiat lăstarii pentru a-şi face parcare pentru vilă.
Generalul Dumitru Iliescu, fostul şef al SPP în perioada 1990-1997, şi tatăl său, Veniciu Iliescu, sunt cercetaţi penal pentru defrişarea ilegală a unei parcele din pădurea Mogoşoaia în posesia căreia a intrat abuziv.
Dumitru Iliescu şi tatăl sau sunt proprietarii a trei parcele de pădure, una de
1.500 de mp şi două de câte 10.000 mp.
Iniţial, cei doi au primit, în urma unui proces de retrocedare mai multe hectare de pădure în judeţul natal, dar în timp au reuşit să preschimbe parcelele retrocedate cu altele în pădurea Mogoşoaia.
În 2009, generalul a fost amendat cu 100 milioane de lei pentru că a construit fără autorizaţie în pădurea Mogoşoaia.
De precizat că Dumitru Iliescu a fost ofiţer în Ministerul Apărării Naţionale (MApN), ocupând, la un moment dat, poziţia de secretar al Uniunii Tineretului Comunist la Comitetul Politic Superior al Armatei. În perioada Revoluţiei din decembrie 1989, Dumitru Iliescu avea gradul de maior de TAB-uri (Transportoare Blindate).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie