Ilfov – Gelu Apostol, primarul comunei Cernica, trimis în judecată de DNA

Date:

IMAG0007Primarul comunei Cernica, Gelu Apostol, fostul viceprimar Vasile Zaharia, fostul prefect de Călăraşi, Jenel Şerban, alături de fostul subprefect Eduard Clăbescu şi Năbârgeac Ion, fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (O.C.P.I.) Călăraşi, dar şi alţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru fapte de corupţie în legătură cu atribuirea ilegală a unor terenuri, ceea ce a cauzat un prejudiciu de peste 800.000 de euro.
Potrivit unui comunicat al DNA, în vara anului 2006, Năbârgeac Ion, Sadoveanu Gheorghe şi Constantin Niculae au iniţiat constituirea unei asocieri în scopul săvârşirii mai multor infracţiuni. Astfel, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la diferite intervale de timp, în perioada martie-iulie 2007, Năbârgeac Ion a primit de la Sadoveanu Gheorghe şi Constantin Niculae suma totală de 47.000 euro, în diferite tranşe, pentru ca în calitatea pe care o avea de director al O.C.P.I. Călăraşi să îşi încalce atribuţiile de serviciu, sprijinindu-i pe cei doi să devină, în mod ilegal, proprietarii unei suprafeţe de teren de 20,1648 hectare din extravilanul comunei Fundeni, judeţul Călăraşi, teren cu o valoare ridicată, fiind situat în apropierea Autostrăzii A2.
Concret, Năbârgeac Ion a emis în fals (prin inserarea unor aspecte nereale) patru titluri de proprietate pe numele Sadoveanu Gheorghe, Costache Constanţa, Iordache Florentina Ştefania şi pe numele unei persoane decedate, pe care le-a înaintat spre semnare prefectului judeţului Călăraşi, Şerban Jenel şi subprefectului aceleiaşi unităţi administrativ teritoriale, Clăbescu Eduard Doru. Aceştia din urmă au semnat actele în vederea emiterii titlurilor de proprietate în formă finală, deşi nu aveau acest drept legal, aceasta fiind exclusiv atribuţia Comisiei Judeţene pentru Reconstituirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor.
În acest context, şi Zaharia Vasile, viceprimarul comunei Cernica, judeţul Ilfov, în luna mai 2007, a aderat la asocierea infracţională constituită de Năbârgeac Ion, Sadoveanu Gheorghe şi Constantin Niculae, iar la datele de 6 iulie 2007, 10 septembrie 2007, respectiv 8 ianuarie 2008, a falsificat şapte procese verbale de punere în posesie inserând date nereale. Prin aceste acte, Năbârgeac a atestat în mod nereal că Sadoveanu Gheorghe şi rude ale lui Constantin Niculae – respectiv Iordache Florentina Ştefania, Costache Constanţa şi Constantin Maria, precum şi o persoană decedată sunt îndreptăţiţi la reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului menţionat mai sus.
În perioada octombrie – noiembrie 2007, suprafeţele de teren obţinute ilegal de cei mai sus-menţionaţi au fost vândute inculpaţilor Constantin Aurică şi Constantin Toma Gheorghe (fiii lui Constantin Nicolae) pentru a crea aparenţa dobândirii licite a acestor terenuri. Ulterior, aceştia au vândut, la rândul lor, terenurile unor persoane fizice şi juridice, deşi cunoşteau că respectivele terenuri au fost obţinute pe baza unor acte false.
În luna martie 2008, deşi a luat cunoştinţă de emiterea, de către viceprimarul Zaharia Vasile, a şapte procese verbale de punere în posesie false, Apostol Gelu, având atribuţii de conducere, în calitate de primar al comunei Cernica, judeţul Ilfov, a omis sesizarea de îndată a procurorului sau organelor de urmărire penală, în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor responsabile.
La data de 8 mai 2009, inculpatul Parici Sever a încercat să determine o martoră, prin corupere, să dea declaraţii mincinoase în prezenta cauză.
Prin atribuirea terenurilor în suprafaţă totală de 20,1648 hectare persoanelor neîndreptăţite, a fost cauzată o pagubă patrimoniului comunei Fundeni, judeţul Călăraşi, în sumă de 2.679.557 lei, reprezentând echivalentul sumei de 803.225 euro, la data săvârşirii infracţiunilor, 2007. Consiliul Local al comunei Fundeni din judeţul Călăraşi s-a constituit parte civilă în prezenta cauză.
În vederea recuperării prejudiciului reţinut în cauză de procurori, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de inculpaţii Şerban Jenel şi Clăbescu Eduard Doru.
De asemenea, în vederea recuperării sumei ce a constituit obiectul infracţiunilor de luare de mită, respectiv dare de mită s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor Năbârgeac Ion, Constantin Niculae şi Sadoveanu Gheorghe.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

14 COMENTARII

 1. Mai sunt si alte acte ilegale comise de primarul APOSTOLl GELU, in cardasie cu acolitii lui, pentru care trebuie sa raspunda penal. Felicitari DNA, pentru ca se implica in stoparea infractorilor si pedepsirea lor exemplara conform legislatiei in vigoare.Gelu Apostol s-am imbogatit sfidand legile tarii.

 2. Asa este. Prtimarul Gelu Apostol trebuie sa raspunda in fatya legii pentru toate ilegalitatile comise aici, la Cernica. Pe noi ne crede prosti, de la tara si ca nu putem sa dovedim organelor statului ce face el aici. Sa fie c ondamnat pentru tot ce a savarsit ilegal.

  Sanda S.

 3. Primarul asta este un mafiot. Sa fie verificate toate actele din primarie si sa se vada cate ilegalitati a facut omul asta. Locul lui este la puscarie

 4. sa vina o comisie aici, laCernica sa verifice smecheriile si abuzurile lui APOSTOL GELU. Sa fie tras la raspundere cat mai repede ca a distrus comuna de cand este primar. Nu a facut nimic decat a furat.

 5. acum am citit si eu articolul impreuna cu mai multi consateni si am vazut ca este cercetat penal. Este foarte bine ca se intampla. De mult trebuia cercetat si condamnat acest escroc care ne batjocoreste atunci cand ne primeste la el in loc sa ne asculte necazurile. Este un om de nimic.

 6. Este un mare escroc. Sa fie tras la raspundere penala pentru ce a facut in comuna noastra. Cu oamenii nu sta de vorba niciodfata in schimb se ocupa cu smecherii lui de afaceri necurate.

 7. da e un adevarat hot sa umplut de bani dupa urma noastra gelu apostol sta de vorba cu noi numai cand e vorba de alegeri sa ne dea bani sa votam pdl are sa ne dea teren si nu mai exista doar in acte ca la vandut el cu mafia din cernica care il sustime noi santem neajutorati

 8. Iata ca am ajuns la jumatatea anului 2010 ,iar Dl Gelu Apostol este in continoare primar al comunei Cernica .Deci nimik nu sa intamplat …are cazierul neatins,nu sa recuperat nici un prejudiciu din pagubele mentionate mai sus ,si se pare ca totul a fost sters cu buretele.Nu pot fi atat de naiv incat sa aplaud organele statului care din nou se dovedesc a fi blande cu infractorii sus pusi..Singura chestie pe care nu o pot afirma este ca nu stiu daca au existat coruptii in cercetarea acestui caz sau a fost vorba doar de neputinta.Va multumesc ..

 9. Dl primar Apostol Gelu ataca din nou..: A stricat podul de la Balaceanca ,fara nici un motiv intemeiat doar pt a face rost de bani pt buzunar…,iar acum a ramas nefacut .impiedicand cetatatenii sa mai circule liber ..

 10. Nu stiu ce se intampla in comuna Cernica insa starea infractionala este in continua crestere atat in randul politiei care prin indrumarea directa a sefului Ipj Ilfov Zburatura Viorel claseaza toate dosarele penale ,a oamenilor de afaceri,cu propunere de neancepere a urmaririi penale..Organizeaza razii si controale exigente doar atunci cand i se cere in mod expres acest lucru..Nu intelegem de ce nu este schimbat acest om corupt care a guvernat puterea alaturi de dl Toba Petre un alt personaj controversat al Politiei Romane…Aici putem exemplifica cazul crimei din Glina care se afla inca nesolutionat si cu clanul „Balasa” in stare de libertate..

 11. Primaria Cernica, prin primar Gelu Apostol este cercetata pentru diverse infractiuni si ilegalitati:
  1)DNA,vanzare ilegala a islazului comunal 20Hectare:
  2)Politie IPJ Ilfov,invinuit primar Cernica Gelu Apostol pentru abuz in serviciu contra interesului public, Dosar penal 2000270-13.03.2008 pentru gropi gunoi ilegale in Tanganu, Cernica, Caldararu
  3) ApeleRomaneNr.882-PD din-29.02.2008 ref deseuri lacul Pantelimon2 si Lac Cernica, amenda 80.000ron
  4)MinisterulMediului Nr.1094-10.09.2007 ref deseuri amenda 15.000ron
  5) In fapt, lacurile sunt loc de aruncat basculante cu moloz pentru a crea si comercializa noi terenuri prin interpusi. Merge pe la firme cu pomana pentru a obtine diverse foloase. Nu se raspunde la petitiile cetatenilor in 30zile (infractiunea Abuzul în serviciu prin îngradirea unor drepturi), nu reabiliteaza drumuri, nu deszapezeste, nu rezolva probleme cu terenuri pe motiv ca nu ar avea fonduri. Normal ca nu are, deoarece impozitele cetatenilor devin mita electorala.

 12. Dar nu înţeleg ce legătură are Cernica cu Călăraşi? Şi cum putea viceprimarul de la Cernica să semneze nişte acte pentru terenuri din alt judeţ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...