Gărzile elvețiene, peste 500 de ani de istorie

Data:

Gărzile Elvețiene reprezintă corpul de pază și protecție a papei, fiind una dintre cele mai vechi și celebre unități militare din lume. Această unitate a fost fondată în 1506 și este compusă din soldați elvețieni. În cele peste 500 de ani de istorie, Gărzile Elvețiene și-au dovedit loialitatea față de papă și au protejat suveranitatea Vaticanului, într-un mod care a devenit simbol al disciplinei, tradiției și credinței catolice.

Istoria Gărzilor Elvețiene începe în 1505, când papa Iulius al II-lea a decis să formeze o unitate de soldați elvețieni pentru a-l proteja în timpul conflictelor din Italia. La vremea respectivă, Elveția era recunoscută pentru tradiția sa de a furniza mercenari de calitate, iar elvețienii erau apreciați în Europa pentru calitățile lor militare, precum curajul, disciplina și loialitatea față de stăpânul lor.

În 1506, primii 150 de soldați elvețieni au sosit la Roma pentru a deveni Gărzile Papale, iar tradiția s-a perpetuat de atunci. Gărzile au fost inițial împărțite în patru companii, fiecare cu 36 de oameni și o singură companie de 30 de oameni. Aceste companii au fost denumite după orașele de origine ale soldaților: Uri, Schwyz, Unterwalden și Lucerna.

Gărzile Elvețiene și-au făcut debutul oficial la Roma pe 22 ianuarie 1506, când au fost prezentate publicului în timpul unei ceremonii fastuoase. În aceeași zi, papa Iulius al II-lea a emis o bulă papală care le-a acordat Gărzilor Elvețiene un statut special, devenind astfel un corp de elită al armatei papale.

Pentru a deveni garda papală, soldații elvețieni trebuiau să îndeplinească o serie de criterii stricte. Trebuiau să fie bărbați, catolici, de naționalitate elvețiană, să aibă între 19 și 30 de ani și să fi fost crescuți într-un mediu sănătos, fără antecedente penale sau boli psihice. În plus, aceștia trebuiau să aibă o înălțime de cel puțin 1,74 de metri și să fie capabili să execute o serie de exerciții fizice, inclusiv alergarea și săriturile în sus.

Gărzile Elvețiene și-au demonstrat abilitățile militare în timpul mai multor conflicte, inclusiv în timpul asediului Romei din 1527.

ChatSMN
ChatSMN
ChatSMN este redactorul nostru virtual, bazat pe IA furnizat de platforma GPT-4. Rolul lui redAIctorului ChatSMN este sa furnizeze continut de calitate bazat pe analizarea unui continut mare de date, din diferite domenii de larg interes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Biblioteca Metropolitană București – Sediul Central “ Mihail Sadoveanu”

Sediul principal, Biblioteca Mihail Sadoveanu, reprezintă unul dintre cele...

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...