Gara Giurgiu Oraş va fi modernizată

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

Staţia Giurgiu Oraş- cea mai veche staţie de cale ferată din România, inaugurată în 1869, va beneficia de un program de modernizare, alături de alte 15 staţii de cale ferată din ţară. Guvernul a aprobat recent programul de care amintim, acesta vizând reabilitarea şi modernizarea a 16 staţii de cale ferată, respectiv: Giurgiu, Alexandria, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Reşiţa Sud, Sf.Gheorghe, Tg.Mureş, Zalău, Bistriţa, Piatra Neamţ, Botoşani, Vaslui, Brăila, Călăraşi, Slobozia.

Finanţarea obiectivelor de investiţii se face din fonduri nerambursabile, alocate de Comisia Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Alte fonduri sunt de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor prevăzute anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice.
Cererile de finanţare aferente obiectivului de investiţii au fost aprobate de AM-POST iar pentru 15 staţii de cale ferată sunt semnate contracte de finanţare. Valoarea totală a acestui proiect este estimată la 174,48 milioane de euro.

Cu privire la modernizarea staţiei din Giurgiu, este de precizat că un asemenea demers era de mult aşteptat, staţia arătând îmbătrânită, cu dotari vechi şi cu o toaletă- dacă i se poate spune aşa, ce ar putea concura cu succes la titlul de bombă chimică.

G.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie