Gara Giurgiu Oraş va fi modernizată

Data:

Staţia Giurgiu Oraş- cea mai veche staţie de cale ferată din România, inaugurată în 1869, va beneficia de un program de modernizare, alături de alte 15 staţii de cale ferată din ţară. Guvernul a aprobat recent programul de care amintim, acesta vizând reabilitarea şi modernizarea a 16 staţii de cale ferată, respectiv: Giurgiu, Alexandria, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Reşiţa Sud, Sf.Gheorghe, Tg.Mureş, Zalău, Bistriţa, Piatra Neamţ, Botoşani, Vaslui, Brăila, Călăraşi, Slobozia.

Finanţarea obiectivelor de investiţii se face din fonduri nerambursabile, alocate de Comisia Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Alte fonduri sunt de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor prevăzute anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice.
Cererile de finanţare aferente obiectivului de investiţii au fost aprobate de AM-POST iar pentru 15 staţii de cale ferată sunt semnate contracte de finanţare. Valoarea totală a acestui proiect este estimată la 174,48 milioane de euro.

Cu privire la modernizarea staţiei din Giurgiu, este de precizat că un asemenea demers era de mult aşteptat, staţia arătând îmbătrânită, cu dotari vechi şi cu o toaletă- dacă i se poate spune aşa, ce ar putea concura cu succes la titlul de bombă chimică.

G.B.

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Biblioteca Metropolitană București – Sediul Central “ Mihail Sadoveanu”

Sediul principal, Biblioteca Mihail Sadoveanu, reprezintă unul dintre cele...

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...