România a câștigat o luptă, dar nu războiul! Cel mai dificil moment prin care a trecut țara noastră a fost depășit. Georgescu își pierde treptat influența, iar lucrurile par să revină pe făgașul normal. Cum am ajuns în această situație? Pentru că România reprezintă ultima redută cu adevărat pro-Vest din Europa. Rând pe rând, Rusia a reușit să-și extindă influența asupra vecinilor noștri: Ungaria, Slovacia, Serbia, Croația, Slovenia, Bulgaria.
Această luptă a fost câștigată de societatea civilă și de jurnaliști. Clasa politică a fost complet depășită de situație, mulți politicieni români demonstrând o atitudine duplicitară. Majoritatea covârșitoare – 99% – dintre politicienii noștri sunt preocupați doar de propriile interese. Unii sunt pur și simplu hoți la drumul mare, pentru care o Românie controlată de influențe rusești ar fi fost convenabilă. Rușii nu deranjează corupții, ba chiar îi preferă, atâta timp cât pot manipula țara după bunul plac.
De ce spunem că nu am câștigat războiul, ci doar o bătălie? Pentru că eliminarea lui Georgescu nu înseamnă că Rusia își va opri ofensiva. Există numeroși agenți, direct sau indirect afiliați intereselor rusești, în Parlament, în structurile de forță, în societatea civilă. Aceștia sunt atât de numeroși încât au fost foarte aproape de a devia traseul României spre Vest, orientând-o în schimb spre Est. Ceea ce ar fi condus, invariabil, la stoparea ajutorului pe care țara noastră îl oferă Ucrainiei. Pentru cei care spun că nu trebuie să ne intereseze pe noi războiul din Ucraian, spun doar atât: Ucrainienii sunt singurii care îi tin pe ruși departe de granițele noastre. Dacă Ucraina cade, vom fi vecini cu rușii!
România, o țară în metastază
Trebuie să consolidăm statul! Este imperativ să eliminăm agenții Rusiei de la toate nivelurile – fie că sunt plătiți de Moscova sau doar „idioți utili”. Avem nevoie de oameni competenți în fruntea țării, persoane care au demonstrat performanță în administrație. Urmează ani dificili pentru economia României, mai grei decât perioada 2008-2010. O echipă formată din Nicușor Dan (președinte) și Ilie Bolojan (prim-ministru) ar putea să ne scoată, treptat-treptat din rahatul în care ne aflăm. Rahat economic, instituțional și social. Pentru că, România a ajuns o țară în metastază. Recentele “alegeri” ne-au dovedit că statul încetase practic să mai existe. Toți anticorpii țării (servicii, MAI) nu mai existau de facto. Clasa politică, oricum jalnică, s-a transformat într-o adunătură acoperiți, descoperiți, păpușari și marionete. Aceștia, conștienți de fundătura în care au împins România, s-au grăbit să-și mute averile în afara țării. Surse ne-au confirmat că jumătate dintre funcționarii publici de nivel mediu dețin proprietăți în nordul Italiei sau sudul Spaniei. Toți politicienii români au reședințe în Europa de Vest. Situația este similară cu cea din anii ’30, când clasa politică a spoliat țara și și-a transferat averile în străinătate.
Ce putem face noi, cetățenii?
În primul rând, trebuie să refuzăm să mai votăm politicieni care „au furat, dar au și făcut”. Să votăm rațional, nu emoțional. Alegem o dată la patru ani – dacă nu urmărim politica constant, să ne informăm măcar în lunile premergătoare alegerilor. Este esențial să verificăm informațiile din mai multe surse, inclusiv din mass-media de opoziție, și să le analizăm critic, fără să acceptăm orice manipulare.
Să rămânem vigilenți și vocali, atât pe rețelele sociale, cât și în stradă, ori de câte ori clasa politică face un pas greșit, oricât de mic. Pentru că, după cum știm, diavolul se ascunde în detalii.