Galati – Bogdan Ciuca (PC): Debransarea de la utilitati trebuie sa se faca numai prin hotarari judecatoresti

Data:

Societatile furnizoare de servicii de utilitati ar putea fi obligate sa obtina mai întai hotarari judecatoresti pentru a putea decide debransarea de la aceste sisteme în cazul datornicilor, a declarat, joi, într-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, deputatul Bogdan Ciuca.
Potrivit lui Ciuca, comisia juridica din Camera Deputatilor si-a dat acordul pentru aceasta modificare legislativa. Este vorba despre modicarea legii 230/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
„Se introduce un aliniat nou la articolul 28 prin care furnizorul nu va avea dreptul de debransare a proprietarului de la serviciile publice de utilitati decat în baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile“, a declarat Ciuca.
Conservatorul considera ca în acest fel se vor stopa abuzurile societatilor furnizoare de apa sau caldura.
„Cu alte cuvinte adio pentru perioada de tiranie a celor care furnizeaza servicii prin care pentru un locatar care nu îsi platea, taia serviciile respective la toata scara sau la tot blocul si suferea toata lumea. Adio si tiraniei prin care se spunea ca mie îmi platesti cat vreau eu, altfel îti tai tie apa si apoi calculam dupa aceea sa vezi daca am calculat sau nu bine“, a spus Ciuca.
Legea urmeaza sa intre în dezbatere în plenul Camerei Deputatilor care este decizionala în acest caz. (Sursa: Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Romania are o evolutie economica fasta. Asa, si?

De curand am avut o intalnire cu experti straini...

Zeci de șoferi au rămas fără permis după o razie desfășurată în județul Olt

O serie de dosare penale au fost întocmite pentru...

Dosar de fraude în domeniul asigurărilor în Argeș

Doi bărbați din județul Argeș au fost convocați pentru...