Atlasul hartilor de hazard si de risc la inundatii in bazinul Dunarii – finalizat in cadrul unui proiect la care au participat opt tari, inclusiv Romania – va putea fi folosit la nivel local, dar si national, pentru dezvoltarea masurilor de protectie si pentru planurile de amenajare teritoriala.
Atlasul a fost finalizat in cadrul proiectului Danube Floodrisk, rezultatele fiind prezentate intr-un seminar organizat la Bucuresti de Ministerul Mediului, coordonatorul programului pe tara.
Proiectul “Estimarea riscului la inundatii adaptata diversilor utilizatori din lunca inundabila a Dunarii – Danube Floodrisk” (2009 – 2012) a implicat 24 de institutii din opt state (Romania, Bulgaria, Ungaria, Italia, Austria, Slovacia, Serbia, Croatia) si parteneri observatori din Germania si de la Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene.
Partenerii romani implicati in proiect sunt Ministerul Mediului si Padurilor, Universitatea Tehnica de Constructii, Administratia Nationala “Apele Romane”, Institutul National de Cercetare si Dezvoltare “Delta Dunarii” si Centrul de Politici Economice Durabile de Mediu. Managerul de proiect este Marie-Jeanne Adler, director stiintific al Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).