Galati – ArcelorMittal va avea cu 1.000 de salariati mai putin la sfarsitul anului

Galati – ArcelorMittal va avea cu 1.000 de salariati mai putin la sfarsitul anului

Directorul general al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, Thierry Le Gall, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca pana la sfarsitul anului vor parasi societatea aproximativ 1.000 de salariati, pe baza schemei de plecari voluntare.
„La sfarsitul anului trecut erau aproximativ 9.400 de salariati si vom inchide anul acesta cu 1.000 de oameni mai putin, pentru ca asa cum stiti am lansat o schema de plecari voluntare la care s-au inscris 1.500 de persoane si din care am acceptat doar 1.000. Nu i-am acceptat pe toti pentru ca am vrut sa pastram unele competente-cheie, asa ca am pastrat o parte din acesti oameni-cheie“, a spus Le Gall.
Directorul combinatului a mai spus ca in acest moment nu se pune problema lansarii unei noi scheme de plecari voluntare.
„Astazi, nu avem in plan sa deschidem o noua schema de plecari voluntare“, a mentionat Le Gall.
Acesta a precizat ca nici externalizarea anumitor activitati din combinat nu se va face pentru a reduce personalul existent.
„Nu vrem sa externalizam furnale sau otelaria sau laminoare, dar sunt unele de activitati, cum ar fi cele de mentenanta, care pot fi externalizate pentru a imbunatati calitatea. Cateodata putem gasi piese facute de companii externe mai bune decat cele facute in interior. Daca externalizam, este numai pentru a imbunatati calitatea, performanta si nu neaparat pentru reducerea numarului de salariati. Am refuzat unele proiecte de externalizare tocmai pentru ca era un simplu transfer de la noi catre o alta companie“, a afirmat Le Gall.

Leave a Reply

Your email address will not be published.