Galaţi – Amenzi de peste 75.000 lei date de inspectorii vamali

Cele mai citite

Inspectorii Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi au aplicat, în prima jumătate a lunii iunie, amenzi contravenţionale în valoare de 76.500 lei, a declarat, duminică, 19 iunie, pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sorin Niţă.
Potrivit acestuia, în afara amenzilor contravenţionale, inspectorii birourilor vamale de frontieră Galaţi – Giurgiuleşti şi Oancea au reţinut în vederea confiscării peste 4.400 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 40.000 lei, un autocar şi cinci autoturisme cu modificări structurale special amenajate pentru transportul ţigărilor de contrabandă.
Ţigările confiscate au fost descoperite de vameşi, atât în bagaje, cât şi în diverse locaşuri special amenajate ale autovehiculelor – în rezervorul de combustibil, în banchete, în praguri şi aripi, dar şi în spaţiile dintre caroserie şi punte.
A existat o tentativă a trei femei din Republica Moldova de a introduce ilegal în ţară, prin Biroul vamal Galaţi-Giurgiuleşti, 132 pachete cu ţigări, lipite de corp, inspectorii vamali sancţionându-le cu amendă contravenţională în cuantum de 5.000 lei fiecare şi reţinând în vederea confiscării bunurile nedeclarate.
La Biroul vamal Oancea, inspectorii au descoperit într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova 1.940 de pachete cu ţigări ascunse într-un locaş special amenajat prin decuparea părţii inferioare a podelei.
Autocarul, dar şi alte cinci autoturisme cu modificări structurale au fost reţinute în vederea confiscării şi vor fi valorificate prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice a municipiului Galaţi. (Sursa: Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie