Array

Gălăţenii vor fi chestionaţi pentru noul Plan Urbanistic General

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

nicusor ciumacencoViceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a anunţat, miercuri, 21 octombrie, că locuitorii oraşului vor fi consultaţi în perioada imediat următoare în ceea ce priveşte realizarea noului Plan Urbanistic General (PUG).
Astfel, de săptămâna viitoare municipalitatea va începe să distribuie chestionare gălăţenilor. Este vorba despre prima etapă de culegere de informaţii de la populaţie privind problemele oraşului şi propunerile de îmbunătăţire a cartierelor de locuinţe, în special, şi a oraşului în ansamblu.
„Am primit din partea proiectanţilor PUG-ului o propunere de desfăşurare a unei anchete socio-urbanistice prin chestionar care conţine un set de întrebări ce acoperă toate capitolele de analiză urbanistică ce urmează a fi elaborate în regulamentul local de urbanism aferent PUG-ului. De săptămâna viitoare vom începe distribuirea acestor chestionare prin intermediul  serviciilor primăriei, asociaţiilor de proprietari, unităţilor de servicii publice (învăţământ, sănătate etc.) şi,  bineînţeles, prin intermediul mass-media. Aşteptăm cât mai multe opinii de la cetăţeni, exprimate prin răspunsurile la acest chestionar, întrucât acestea ne sunt foarte utile pentru stabilirea priorităţilor de dezvoltare ale oraşului, cel puţin pentru următorii 10 ani. Această etapă va continua cu organizarea de focus-grupuri pe domenii de specialitate şi de grup consultativ cetăţenesc“, a declarat viceprimarul.
În cea de-a doua etapă se va realiza şi un PUG preliminar.
„A doua etapă de consultare a populaţiei, cea de audiere publică, va avea loc după finalizarea PUG-ului preliminar. Acesta va fi prezentat public şi supus analizei de către toţi gălăţenii interesaţi de a participa la completarea sau modificarea propunerilor de regulament local de urbanism şi a strategiei de dezvoltare spaţială a oraşului. Toate propunerile enunţate de către populaţie vor fi analizate şi corelate cu celelalte propuneri de actualizare a PUG-ului rezultate din studiile de specialitate“, a mai afirmat viceprimarul.
Nicuşor Ciumacenco a recunoscut că în momentul de faţă se realizează încă diferite construcţii în Galaţi fără autorizaţie. Ciumacenco a spus că multe dintre sesizări vin chiar de la cetăţeni.
„Până când nu se va demola o construcţie fără autorizaţie probabil lucrurile nu se vor opri. Este o decizie destul de greu de luat. Ca în orice casă, şi în Primărie, sunt două curente de opinie: suntem unii care spunem că legea trebuie respectată cu stricteţe şi sunt unii care spun să nu fim chiar atât de răi. Nu cred că se pune problema de a fi bun sau rău. Trebuie respectată legea“, a adăugat Nicuşor Ciumacenco.
Viceprimarul a precizat că actualul PUG al oraşului, realizat în 1999 expiră în luna noiembrie, dar municipalitatea a început să facă demersuri pentru prelungirea valabilităţii acestuia până când se va realiza noul PUG.
(Sursa: AGERPRES)

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img