Galatenii nu au ridicat ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeana

Data:

Peste 7.000 de persoane din municipiul Galati nu si-au ridicat ajutoarele alimentare distribuite prin Planul European de Ajutoare catre Persoanele Defavorizate, a declarat, seful depozitului municipal de distributie a alimentelor, Georgeta Tiron.

Galatenii nu au venit sa ridice ajutoarele PEAD
Galatenii nu au venit sa ridice ajutoarele PEAD

Potrivit acesteia, din totalul de 18.621 de beneficiari, stabiliti la inceputul programului, in octombrie 2010, au ridicat produsele alimentare numai 11.565 de persoane, diferenta de 7.056 de galateni trebuind sa ridice ajutoarele pana la sfarsitul lunii martie.

Cantitatile ramase de distribuit sunt si ele impresionante: 98 de tone de faina, 49 de tone de malai, 22 de tone de paste fainoase, zece tone de biscuiti, tot atat de lapte praf si sapte tone zahar.

Tiron a spus ca motivele pentru care galatenii nu s-au prezentat sa-si ridice alimentele sunt diverse incepand de la faptul ca nu au stiut de acest program sau au fost dezarmati de greutatea mare pe care ar fi trebuit sa o care – aproximativ 24 de kilograme – pana la sentimentul de jena.

In acest context, primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, a afirmat ca va populariza din nou programul si va cere si ajutorul politistilor locali sa mearga la usile oamenilor, sa ii cheme. Daca unii nu vor putea sa care produsele, le vom duce noi acasa, cum am facut-o si in anii trecuti’.

La nivelul judetului Galati, distributia alimentelor stabilite initial pentru 83.607 persoane a fost realizata in totalitate pana pe 23 decembrie. Pana la acea data, la toate primariile din cele 61 de comune, doua orase si doua municipii au ajuns urmatoarele cantitati de alimente: 1.170 de tone de faina, 585 de tone de malai, 267 de tone de paste fainoase, 100 de tone de biscuiti, 83 de tone de zahar si 83 de tone de lapte praf.

Ulterior acestei distributii, Consiliul Judetului Galati a decis atribuirea de cantitati suplimentare de alimente, pentru ca au intervenit multe schimbari, dupa 1 iulie: unii beneficiari au decedat, altii si-au modificat nivelul pensiilor, au aparut noi beneficiari de venit minim garantat.

Suplimentul alimentar a constat in 12 tone de faina, 136 de tone de malai, 30 de tone de paste fainoase, 12 tone de biscuiti, 24 de tone de zahar si 12 tone de lapte praf. Dintre aceste cantitati au fost deja distribuite 35 la suta, urmand ca distributia sa se finalizeze la sfarsitul acestei saptamani.

Fiecare dintre beneficiari programului PEAD are de ridicat cate 14 kilograme de faina alba, sapte kilograme de malai, 3,2 kilograme de paste fainoase, 1,2 kilograme de biscuiti si cate un kilogram de lapte praf si de zahar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Biblioteca Metropolitană București – Sediul Central “ Mihail Sadoveanu”

Sediul principal, Biblioteca Mihail Sadoveanu, reprezintă unul dintre cele...

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...