Gabriela Firea îi cere lui Crin Antonescu să ia măsuri împotriva președintelui CJ Ilfov, Marian Petrache

Date:

marian-petracheGabriela_FireaConsiliul Judeţean Ilfov s-a întrunit, vineri dimineaţă, în şedinţă extraordinară, în absenţa şefului instituţiei, Marian Petrache (PNL), aflat în concediu, pentru a analiza o serie de documente adoptate în şedinţa precedentă a CJ. Astfel, a fost luată în discuţie decizia de revocare din funcţie a vicepreşedintelui CJ Cristina Manicea, membru PNL, ca şi Marian Petrache.
Secretarul Consiliului Judeţean a precizat că documentul de revocare din funcţie a lui Manicea nu i-a fost adus la cunoştinţă, întrucât hotărârea Consiliului Judeţean din 2 august nu a fost semnată de Marian Petrache.
Pe de altă parte, secretarul CJ a menţionat că Petrache a semnat o dispoziţie prin care în perioada 9-16 august Manicea este desemnată să îndeplinească atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean, în calitatea sa de vicepreşedinte.
Prefectul de Ilfov, Speranţa Cliseru, a luat cuvântul subliniind că situaţia este una care depăşeşte cadrul legal.
Ea a susţinut că a fost comis un fals în înscrisuri, motiv pentru care va sesiza toate organele care ar urma să analizeze caracterul penal al dispoziţiei lui Marian Petrache.
De asemenea, prefectul de Ilfov a precizat că va ataca această dispoziţie, care ar urma să fie suspendată cel mai probabil începând de luni.
Şedinţa extraordinară de vineri a CJ Ilfov a avut loc în contextul scandalului din USL Ilfov declanşat tocmai de înlocuirea din funcţia de vicepreşedinte CJ a liberalei Cristina Manicea. În ultimele săptămâni, între Marian Petrache (PNL) şi preşedintele PSD Ilfov, Gabriela Firea, a existat un schimb dur de replici şi acuze.
„Probabil că au furat modelul domnului Băsescu. Când vin din concediu, o să fac o conferinţă de presă şi o să înţeleagă lumea despre ce e vorba. (…) Principalul motiv e altul, majoritatea nu se creează pentru a schimba un vicepreşedinte, aşa cum a spus doamna Firea, care minte cu o nonşalanţă greu de imaginat. Adevăratul scop îl reprezintă controlul asupra societăţii de apă şi canal din Ilfov. Eu am masterplan de 366 de milioane de euro şi licitaţia făcută la spitalul judeţean de 20 de milioane de euro. N-au făcut nimic de 23 de ani şi băieţii ăştia se gândesc că banii ăştia sunt folositori la ceva, dacă tot nu au fost în stare să facă nimic. Acum le surâde ideea“, a susţinut preşedintele CJ Ilfov.
Liderul PSD Ilfov, senatorul Gabriela Firea, îi cere preşedintelui PNL, Crin Antonescu, să ia „deciziile corecte, care se impun“ în cazul şefului CJ Ilfov, Marian Petrache, iar acestuia din urmă să răspundă acuzaţiei privind suspiciunea de „fals în înscrisuri“.
„Referitor la alegaţiile domnl Petrache, nu pot spune decât că dumnealui ar trebui să se grăbească să răspundă suspiciunii de fals în înscrisuri de la CJ Ilfov, prin faptul că a semnat o dispoziţie de înlocuire a sa, pe perioada concediului, de către Cristina Manicea, care nu mai este vicepreşedinte al CJ Ilfov, prin votul majorităţii consilierilor judeţeni“, precizează Firea.
Cei din PSD susţin că postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean le revenea conform protocolului USL.
„Conform Protocolului USL, cele doua posturi de vicepreşedinte al CJ aparţineau de drept PSD, preşedintele CJ fiind din partea PNL (Marian Petrache), dar acum un an, PNL a impus-o pe doamna Cristina Manicea, din partea PNL, încălcând protocolul USL naţional şi judeţean. PSD Ilfov nu a rupt protocolul cu partenerii din USL la nivelul judeţului, ci doar colaborarea cu preşedintele CJ, Marian Petrache (şi preşedinte PNL Ilfov) care, oricum, nu ne-a considerat niciodată parteneri egali, ci eventual ruda săracă, deşi a ajuns preşedinte al CJ şi cu voturile, şi nu puţine, ale PSD, liberalii fiind a treia formaţiune politică din judeţ, ani la rând“, a fost replica PSD Ilfov, organizaţie condusă de Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...