Fostul șef al DIICOT Ialomiţa a fost trimis în judecată după ce a fost acuzat că și-a însușit bani ridicați în timpul perchezițiilor

Cele mai citite

Fostul procuror-șef al DIICOT Ialomiţa, Alexandru Mihailiuc, a fost deferit justiției de către Parchetul General, fiind acuzat de utilizarea unor sume de bani provenite din percheziții. Aceasta reprezintă prima cauză importantă instrumentată de noua structură creată după desființarea Secției Speciale.

Joi, Parchetul General a anunțat că a trimis în judecată un fost procuror, acuzat de abuz în serviciu, fals în declarații, fals intelectual și uz de fals.

Potrivit sursei citate, individul în cauză nu a depus sumele de bani ridicate în timpul perchezițiilor efectuate în data de 7 și 10 decembrie 2021 în termenul legal. Se afirmă că procurorul ar fi utilizat aceste fonduri până în luna iunie 2022, când, în urma unui control la DIICOT Ialomiţa, a predat banii persoanelor de la care fuseseră confiscați.

De asemenea, el este acuzat că ar fi determinat trei martori să facă declarații false în data de 8 iunie 2022 în fața sa, susținând că le-au fost restituite sumele de bani confiscate din locuințele lor în aceeași zi în care au fost efectuate perchezițiile.

Conform informațiilor furnizate de Parchetul General, fostul procuror „a întocmit trei procese-verbale în care a consemnat informații incorecte, atestând astfel circumstanțe care nu corespundeau adevărului, susținând că a restituit sumele ridicate în cadrul perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 07.12.2021 și 10.12.2021, exact în aceleași zile în care acestea au fost confiscate.

Ulterior, fiind conștient că aceste procese-verbale sunt false, le-a folosit în fața comisiei de control pentru a ascunde fapta infracțională de abuz în serviciu.”

Individul trimis în judecată este fostul procuror-șef al DIICOT Ialomiţa, Alexandru Mihailiuc, conform informațiilor apărute în presa locală, acesta ieșind la pensie în vara anului 2022,.

Dosarul urmează să fie judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

În primele opt luni din 2023, au fost radiate circe 43.000 de companii

La nivel național, în primele opt luni ale acestui an, un total de 42.994 de întreprinderi au fost eliminate...

Alte articole din aceasta categorie