Fostul primar al comunei Călinești, acuzat de abuz sexual

Data:

În perioada 29 octombrie 2021 – 24 mai 2022, Mihai Georgescu, fost primar al comunei Călinești, județul Argeș, a fost acuzat de abuzuri sexuale asupra unei tinere angajate la Primăria Călinești. Potrivit anchetatorilor, acesta a pretins favoruri sexuale de la tânăra respectivă, insistând să întrețină relații sexuale cu ea și realizând acte indecente. Toate aceste acte s-au desfășurat în biroul său din Primărie.

Tânăra a refuzat constant avansurile sexuale ale primarului, iar pentru a dovedi faptele, a înregistrat de două ori discuțiile cu acesta, în decembrie 2021 și mai 2022.

În înregistrarea din 24 mai 2022, primarul a continuat să o insiste pe tânără să întrețină raporturi sexuale cu el, oferindu-i beneficii materiale, inclusiv o posibilă promovare și un salariu mai mare. Mihai Georgescu i-a propus să o angajeze pe cabinetul său, oferindu-i un salariu de 35 milioane lei și alte avantaje.

„Te pot angaja pe cabinetul meu, îţi dau 35 milioane, mă duci, mă aduci, nu ştiu, chestii d-astea. Îţi dau liber cât vrei tu, îţi faci viaţa cum vrei. Dacă am şi eu…nevoie de tine şi vreau să fiu cu tine o oră-două într-o zi, să fii la dispoziţia mea. E decizia ta. (…) Îţi asigur tot ce vrei, stabilitatea locului de muncă, salariu bun, nu ştiu…prime, tot ce vrei, relaţii, te duc în lumea bună”.

După această întâlnire, tânăra a intrat în concediu medical, iar în iunie 2022, și-a dat demisia de la firma de pază.

Mihai Georgescu, care fusese ales primar în septembrie 2020, a mai avut un trecut penal, având o condamnare pentru evaziune fiscală în perioada 2011-2013, când a petrecut aproape doi ani în închisoare.

În urma acestor acuzații, fostul primar a fost exclus din PSD în iunie 2022, iar ancheta penală a continuat, fiind acum în plină desfășurare, cu dovezi aduse prin înregistrări audio și martori.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL