Fostul inspector sef al ISU Dambovita, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Cele mai citite

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Diaconita Nicolae Corneliu, colonel in rezerva, fost inspector sef din cadrul ISU Dambovita, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma continuata, omisiunea sesizarii organelor judiciare, fals intelectual si uz de fals in forma continuata.
In perioada 2005-2008, in calitate de inspector sef, inculpatul Diaconita Nicolae Corneliu i-a obligat pe doi dintre subordonatii sai sa presteze servicii gratuite si in folos personal, in timpul programului de lucru.
In cursul lunii ianuarie 2008, inculpatul, in calitate de comandant al unitatii militare, a luat la cunostinta de savarsirea unei infractiuni de furt, petrecuta pe teritoriul unitatii, fapta ce i-a fost prezentata si raportata de mai multi subordonati care l-au surprins in flagrant pe autorul furtului. Fiind vorba tocmai de unul dintre subordonatii care prestau servicii la domiciliu, in mod deliberat, acesta a omis sesizarea de indata a organelor de cercetare penala competente, conform legii.
De asemenea, in perioada 2007-2008, Diaconita Nicolae Corneliu a constatat, in mod repetat, un numar de 14 abateri disciplinare pe care le-a sanctionat, prin dispozitie scrisa cu sanctiunea „consemnare la sediul unitatii“. Desi aplicarea sanctiunilor impunea si diminuarea veniturilor cadrelor militare vizate, inculpatul a impus prin ordin verbal dat sefului Biroului de resurse umane din unitate sa nu intocmeasca actele conform legii si sa raporteze catre esalonul superior ca nu s-a consemnat aplicarea celor 14 sanctiuni disciplinare, pe baza unor documente semnate de inculpat.
Prin faptele descrise mai sus, a fost adus un prejudiciu total de 40.955,78 lei in dauna I.S.U. „Basarab I“ Dambovita.
La instrumentarea acestui dosar, inaintat spre judecare la Tribunalul Militar Bucuresti, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I – Directia Generala Anticoruptie.
Amintim ca in cursul anului 2009, Diaconita Nicolae Corneliu a mai fost trimis in judecata in alte doua dosare pentru fapte de coruptie si asimilate coruptiei.

Ultimele articole

BREAKING NEWS! Marius Nicolaescu, vicepreședintele CJ Argeș – urmărit penal de procurorii DNA Pitești

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au luat decizia de a demara urmărirea penală împotriva vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș, Marius-Florinel...

Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, trimis în judecată de DNA

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, aflat în detenție preventivă, a fost adus în fața instanței de către procurorii Serviciului...

Fostul premier Florin Cîțu: “Întreaga mea activitate a stat sub semnul bunei credinţe şi al respectării legii, în slujba românilor…”

Florin Cîţu, fost premier și actual senator PNL pentru care DNA a solicitat ridicarea imunităţii într-un dosar de abuz...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ