Fost sef al Centrului Medical Judetean Calarasi al MAI, trimis in judecata pentru coruptie

Cele mai citite

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Ciulacu Traian-Ovidiu-Cristinel, fost sef al Centrului Medical Judetean Calarasi din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (cu gradul profesional de comisar sef de politie).

In sarcina acestuia s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, in realizarea scopului urmarit prin infractiunea de abuz in serviciu si uz de fals, toate in forma continuata.
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii, in perioada noiembrie-decembrie 2009, inculpatul Ciulacu Traian-Ovidiu-Cristinel, in calitatea sa de sef al Centrului Medical Judetean Calarasi din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si de medic de familie, a intocmit in fals 25 de retete cu regim special pe numele unor persoane, ofiteri si agenti de politie, care erau inscrise pe lista sa de pacienti. In conditiile in care persoanele respective nu solicitasera ingrijiri medicale, nu fusesera consultate si nici nu au beneficiat de medicamentele gratuite prescrise, inculpatul a valorificat aceste retete la o singura farmacie din municipiul Calarasi. Probele administrate au relevat ca niciuna dintre persoanele in numele carora au fost eliberate retetele nu a solicitat si nu a beneficiat de medicamentele prescrise, care au intrat in posesia inculpatului.
Casa de Asigurari de Sanatate O.P.S.N.A.J. si Centrul Medical Judetean Calarasi s-au constituit parte civila in dosar pentru suma totala de 5.597 lei.
In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unei sume de bani apartinand inculpatului.
Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Calarasi.
De precizat faptul ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie