A fost modificata OUG 50/2008 privind instituirea taxei de poluare pentru autovehicule

Cele mai citite

Modificari la ordonanta de urgenta privind instituirea taxei de poluare pentru autovehicule
Modificari la ordonanta de urgenta privind instituirea taxei de poluare pentru autovehicule

Nivelul taxei de poluare aplicat pentru autovehiculele achizitionate in vederea inmatricularii in Romania, inainte de data de 31 decembrie 2010 si care nu au fost inmatriculate in Romania pana la data de 1 ianuarie 2011, este cel prevazut in O.U.G. nr. 50/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, in vigoare pana la data de 1 ianuarie 2011.

Pentru a beneficia de prevederile legii, persoana fizica sau juridica pe numele careia urmeaza a se inmatricula autovehiculul si care a efectuat achizitia acestuia in vederea inmatricularii, trebuie sa prezinte autoritatii fiscale o cerere de calcul a taxei pana la data de 31 ianuarie 2011, putand completa documentatia in termen de maxim 60 de zile de la intrarea in vigoare a noii Ordonante de Urgenta nr. 118/2010, respectiv pana la data de 3 martie 2011, inclusiv.

Dupa depunerea documentatiei complete de catre contribuabil, organul fiscal urmeaza sa emita decizia de calcul a taxei de poluare si sa o comunice contribuabilului, in maxim doua zile lucratoare de la data depunerii documentatiei complete, respectiv in maxim 5 zile lucratoare, in cazul autovehiculelor care fac obiectul contractelor de leasing.

Trebuie mentionat ca in M. Of. nr. 888 din 30 decembrie 2010 a fost publicata Ordonanta de Urgenta nr. 118/2010 privind modificarea si completarea Ordonantei de urgenta nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.

Din cuprinsul ei putem afla ca de la 1 ianuarie 2011 intra in vigoare norma Euro 5 pentru inmatricularea, vanzarea si introducerea in circulatie a vehiculelor noi, fiind astfel modificate si completate mai multe articole din vechea ordonanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Interpolul îl caută pe un proxenet care a traficat o minoră prin metoda „Loverboy” după ce a convins-o că e gravidă

În urma unui proces pentru trafic de minori, un bărbat din Pitești a fugit din România. Acesta a fost...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img