Fost judecator prahovean, condamnat la 7 ani de inchisoare pentru coruptie

Cele mai citite

Fostul presedinte al Sectiei penale a Tribunalului Prahova, Dumitru Rebegea, a fost condamnat de judecatorii CAB la sapte ani de inchisoare pentru coruptie, el fiind insa achitat pentru acuzatia de favorizare a membrilor clanului Ghenosu.

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit pedepse cu inchisoare pentru fostul magistrat si pentru complicii acestuia, judecatorii condamnandu-i pe acestia doar pentru faptele de coruptie, respectiv dare si luare de mita, dar nu si pentru favorizarea interlopilor din clanul Ghenosu.

Astfel, fostul judecator Rebegea a primit sapte ani de inchisoare pentru doua fapte de luare de mita, el fiind achitat pentru favorizarea infractorului.

Avocatul care l-a ajutat pe magistrat sa savarseasca aceste fapte, Viorica Pilica, a primit cinci ani de inchisoare pentru complicitate la luare de mita. Pilica a fost achitata pentru complicitate la favorizarea infractorului.

Alaturi de cei doi au mai fost condamnati Irina Sandu, la o pedepasa de trei ani cu inchisoare cu suspendare, pentru dare de mita, in vreme ce Zamfir Sandu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, el fiind arestat deja in alta cauza.

In acest dosar a mai fost condamnat la trei ani cu inchisoare cu suspendarea pedepsei si Martin Eugen, acuzat de dare de mita.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis mentinerea sechestrelor asiguratorii puse pe locuintele fostului magistrat si a avocatei pana la concurenta sumelor de 30.000 si, respectiv, 18.000 de euro.

Decizia in acest caz poate fi contestata la istanta suprema.

In 12 noiembrie 2009, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis suspendarea din magistratura a judecatorului Dumitru Rebegea.

Potrivit rechizitoriului, Dumitru Rebegea, in calitate de judecator la Tribunalul Prahova, a pretins, prin intermediul Vioricai Pilica, suma de 25.000 de euro si a acceptat promisiunea oferirii sumei de 3.000 de euro, de la Irina si Zamfir Sandu, pentru a inlesni punerea in libertate a lui Zamfir Sandu, zis „Austrianu“, unul dintre capii lumii interlope din Ploiesti, cercetat in stare de arest preventiv. Din banii pretinsi, in perioada iulie – octombrie 2009, judecatorul a primit, prin intermediul complicei, suma totala de 21.000 euro, in doua transe.

De asemenea, in octombrie 2009, Dumitru Rebegea a pretins, prin intermediul Vioricai Pilica, suma de 20.000 euro de la Eugen Martin, iar in cursul aceleiasi luni a primit suma de 9.000 euro, pentru punerea in libertate a altui inculpat arestat preventiv.

Ambele persoane arestate au fost puse in libertate de judecatorul Rebegea.

Judecatorul Dumitru Rebegea l-a pus in libertate si pe liderul gruparii „Ghenosu“, Florin Parjol. Pentru eliberarea lui Florin Parjol judecatorul i-a cerut avocatei acestuia, Viorica Pilica, 20.000 de euro, aratau magistratii Curtii de Apel Bucuresti in motivarea deciziei de arestare preventiva a lui Dumitru Rebegea.

Ultimele articole

Coaliția PNL-PSD hărțuiește jurnaliștii incomozi și răsplătește presa obedientă

In ultimul raport al Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului de către România se arată faptul...

Spaniol care pacalea cetateni romani in aeroportul Otopeni, prins in flagrant de politistii de frontiera

Politistii de frontiera de pe Aeroportul International Henri Coanda au prins in flagrant un cetatean spaniol care solicita diferite...

Membri ai clanului „Ivan“ din Ilfov, trimişi în judecată pentru furt de combustibil

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu au trimis în judecată 18 membri ai clanului „Ivan“ din Ilfov, dintre...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ