Fosile de animale si ceramica vechi de aproximativ 11 milioane de ani

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

In judetul Vaslui specialistii au descoperit  un depozit de materiale arheologice cu o vechime de pana la 11 milioane de ani. Totul a inceput acum o saptamana, cand un localnic din Falciu a scos din apa unui rau un os, care s-a dovedit ca provenea de la un stramos rinocer.

Descoperirea din raul Prutet este considerata una dintre cele mai importante din Romania, din ultimii ani. Ea contine fosile de animale care au trait acum 11 milioane de ani si ceramica foarte rara, care apartinea evului mediu. Profesorul doctor Vlad Codrea, de la Universitatea “Babes Bolyai” din Cluj a declarat pentru Mediafax:”

„Este o descoperire importantă pentru România, care aduce, in sfarsit, noutati in domeniul arheologiei. Pe o deschidere de 11 metri in malul paraului, avem o succesiune de depozite, structurate pe perioade arheologice, de la acele fosile ale stramosului rinocerului de acum 10-11 milioane de ani in partea de jos, cu osemintele unui mamut si a unui rinocer de acum 20-30.000 de ani in partea de mijloc, pana la fragmente de ceramica din secolele XII-XIII, in partea de sus. Din fericire, situl are potential arheologic si ar fi pacat sa nu fie continuate cercetarile”. Momentan cercetarile in zona au fost intrerupre, din cauza nivelului ridicat al raului, dar vor fi reluate saptamana viitoare.

Andreea Chicus

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img