Fonduri Regio pentru modernizarea sistemului de învăţământ din comuna Nucet

nucet1Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Consolidare, modernizare, extindere şi dotare infrastructură de învăţământ cu caracter obligatoriu – Şcoala cu clasele I – VIII Nucet, comuna Nucet, judeţul Dâmboviţa“.
Comuna Nucet, în calitate de beneficiar, a accesat primele fonduri nerambursabile Regio în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii pentru formarea profesională continuă”.
Valoarea totală a contractului de finanţare este de 2.297.359,04 lei, din care valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.510.203,00 lei (1.283.672,55 lei reprezintă fonduri nerambursabile FEDR, 194.830,45 lei fonduri de la bugetul naţional, iar 31.700,00 de lei cofinanţarea eligibilă a beneficiarului).
Prin implementarea acestui proiect se va moderniza infrastructura de învăţământ  şi se va îmbunătăți  accesul la educaţie în mediul rural. Astfel, se va asigura un spaţiu adecvat desfăşurării procesului educaţional pentru elevi şi cadre didactice, ce va fi dotat în conformitate cu legislaţia în vigoare, în vederea atingerii standardelor europene. Durata de implementare a acestui proiect va fi de 22 de luni, iar de rezultatele acestuia vor beneficia 210 elevi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments