Focar de hepatita A, la o scoala din municipiul Buzau

Cele mai citite

Noua elevi de la Scoala nr. 6 din Buzau au fost diagnosticati cu hepatita de tip A si au fost internati la sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta.
„Focarul a aparut si este in evolutie la Scoala nr. 6 din Buzau, cuprinde un numar de 9 bolnavi, toti au fost internati la Sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta. Pana in acest moment patru au fost confirmati serologic“, a declarat miercuri pentru AGERPRES directorul DSP Buzau, Venera Acsinte.
Potrivit acesteia, bolnavii sunt elevi de la clasele intai, a doua si a treia si un singur elev din clasa a saptea si locuiesc pe strazile Primaverii, Viilor, Rahovei.
„Acestia provin din familii sarace si numeroase care traiesc in conditii improprii de locuit, iar sursele de apa potabila si grupurile sanitare lipsesc in majoritatea imobilelor“, a spus aceasta.
Potrivit sefului DSP, pentru evitarea aparitiei altor cazuri, s-au luat masuri precum catagrafierea contactilor si vaccinarea acestora, dezinfectii la domiciliul bolnavilor, precum si actiuni de educatie sanitara in scoala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie