Focar de hepatita A, la o scoala din municipiul Buzau

Data:

Noua elevi de la Scoala nr. 6 din Buzau au fost diagnosticati cu hepatita de tip A si au fost internati la sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta.
„Focarul a aparut si este in evolutie la Scoala nr. 6 din Buzau, cuprinde un numar de 9 bolnavi, toti au fost internati la Sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta. Pana in acest moment patru au fost confirmati serologic“, a declarat miercuri pentru AGERPRES directorul DSP Buzau, Venera Acsinte.
Potrivit acesteia, bolnavii sunt elevi de la clasele intai, a doua si a treia si un singur elev din clasa a saptea si locuiesc pe strazile Primaverii, Viilor, Rahovei.
„Acestia provin din familii sarace si numeroase care traiesc in conditii improprii de locuit, iar sursele de apa potabila si grupurile sanitare lipsesc in majoritatea imobilelor“, a spus aceasta.
Potrivit sefului DSP, pentru evitarea aparitiei altor cazuri, s-au luat masuri precum catagrafierea contactilor si vaccinarea acestora, dezinfectii la domiciliul bolnavilor, precum si actiuni de educatie sanitara in scoala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...

În Argeș furtuna a doborât copaci în mai multe localităţi

Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt joi...