Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Prahova: 71 de persoane au fost infectate

Cele mai citite

Primul focar de infecţie cu coronavirus din Prahova a fost depistat într-un azil privat de bătrâni din comuna Izvoarele. 50 dintre cei 68 de bătrâni cazaţi aici, dar şi 21 de angajaţi ai căminului au fost testaţi pozitiv COVID-19.

De la debutul pandemiei de coronavirus este pentru prima dată când în Prahova este depistat un astfel de focar, cu un număr atât de mare de cazuri pozitive de COVID-19.

Pe data de 23 iunie au existat câteva suspiciuni în rândul beneficiarilor, iar conducerea unităţii respective a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Prahova care a decis testarea imediată atât a întregului personal (34 de angajaţi), cât şi persoanelor internate aici (68 de beneficiari). Dintre cele 34 de probe prelevate cadrelor care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor, 21 au fost pozitive, joi seara fiind confirmate încă 50 de cazuri.

Batranii si angajatii pozitivi cu comorbiditati au fost duși la Spitalul de Urgență din Ploieștis dar și lapitalul suport din Câmpina. Patru dintre ei au fost transferați la spitalele Colentina și Roll2-Ana Slan din București. Cei care sunt asimptomatici vor rămâne în centru și vor fi supravegheați în permanență de mai mulți medici.

Până joi, 25 iunie, în Prahova au fost confirmate 277 de cazuri şi până în prezent, opt au decedat, iar 105 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.

Centrul de îngrijire a persoanelor vârstinice de la Izvoarele este privat şi are o capacitate de 68 de locuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img